Ananászos pulykaragu - Keleties ízvilág

Ha szereted a keleties, kissé édeskés ízvilágot, ezt az ananászos pulykát feltétlenül ki kell próbálnod! Nagyon finom, ráadásul elkészítéséhez nem is kell túl sok idő!

Hozzávalók

  • 400 g pulykamellfilé
  • 350 g ananász
  • 4 ek borecet
  • 4 ek ketchup
  • 3 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vodka
  • 2 ek rizsliszt
  • 2+2 ek olaj
  • 1 kisebb póréhagyma
  • 1+1 ek szójaszósz
  • 1-1 piros, zöld és sárga paprika
  • 1 kk currypor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • diónyi gyömbér
  • só, bors

Elkészítés

A húst csíkozzuk fel, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg egy evőkanál szójaszósszal és a vodkával. Fél óráig pihentessük a hűtőben. Közben a póréhagymát karikázzuk fel, a paprikát pedig kockázzuk fel. A gyömbért és a fokhagymát aprítsuk fel. Készítsük el a mártást: keverjünk el egy evőkanál szójaszószt a ketchuppal, a borecettel, a mézzel, a keményítővel, a chiliporral, a sóval és a borssal, valamint 2 dl ananászlével. Wokban 2 evőkanál olajon pirítsuk meg a bepácolt és rizsliszttel megszórt húst. Egy másik serpenyőben olajon fonnyasszuk meg a gyömbért és a fokhagymát, forgassuk bele a póréhagymát és a curryt, a paprikát, végül az ananászt is. Főzzük együtt pár percig, majd adjuk hozzá a húst és a mártást, hagyjuk, hadd sűrűsödjön be. Rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thescrumptiouspumpkin.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!