Almaleves - Egyszerű és fantasztikus recept
Az alma egy hihetetlenül egészséges gyümölcs, így kár lenne ha nem használnánk fel főzésnél vagy sütésnél.
Hozzávalók
- 1 liter tej
- 3-4 alma
- fahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- egész szegfűszeg
- cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve
Elkészítés
Hámozzuk meg az almákat és daraboljuk fel, ízlés szerint pedig fahéjjal hintsük meg. A pudingport egy pohárban annyi tejjel, amennyi ellepi, keverjük simára. Az almát tegyük egy edénybe, öntsük rá a maradék tejet, keverjük bele a fűszereket, ízlés szerint cukrot, majd forraljuk fel. Ha felforrt, keverjük bele a pudingot, és újra forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ha kb. 40 fokra hűlt, csepegtessük bele a citrom levét, hogy savanykásabb legyen.