Almalekvár - Recept

Az almában számtalan fontos és nélkülözhetetlen ásványi anyagot találhatunk, így érdemes sokat fogyasztani belőle, akár lekvár formájában is.

Hozzávalók

  • 5 kg alma
  • 1 kg cukor
  • Nátrium-benzoát

Elkészítés

Mossuk meg az almákat, hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Ezután szórjuk rá a cukrot, kavargassuk meg, amíg levet nem ereszt. Tegyük tűzre és kezdetben, amíg az almák meg nem puhulnak, fedő alatt főzzük (kb. 5-10 perc). Ha megpuhultak, akkor vegyük le a fedőt, hogy elpárologjon a lé és jól besűrűsödjön. Végül tegyük forró üvegekbe, a tetejére pedig szórjunk egy kevés nátrium-benzoátot. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezt is ajánljuk: Mennyei fahéjas bundás alma - Pár perc alatt elkészül

Oldalak

Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...
Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!