Almakrém borral - Krémes kényeztetés

Ez a rumos-boros almakrém igazi téli különlegesség, ideális csemege lehet, ha a vendégeket, barátainkat szeretnénk vele elkápráztatni, mikor látogatóba jönnek hozzánk. De egyedül kanalazgatva is igazán kellemes édesség.

Hozzávalók

  • 1 kg alma
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • fél liter bor
  • citrom vagy narancshéj
  • fahéj
  • 1-2 kanál rum

Elkészítés
Az almát megmossuk, megpucoljuk, negyedekre vágjuk és kevés vízzel puhára főzzük. Utána áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgákat, 10 dkg cukrot, a bort, kevés fahéjat és a citrom vagy narancs haját. Tűzre tesszük és habverővel addig verjük, amíg besűrűsödik, majdnem forr. Előzőleg fölverjük a tojások fehérjét 10 dkg cukorral, apránként a forró krém közé vegyítjük és könnyedén kevergetjük. Poharakba adagoljuk, vagy üvegtálba öntjük és tálalásig hűtőben tároljuk.

Aprított dióval, vagy tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Próbáld ki ezt is: almás pite karamellával!

Oldalak

Sztárok
Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el...
Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Lifestyle
Köztudott, hogy nagyon jó ötlet a napot egy kiadós reggelivel kezdeni, este pedig egy egészséges fogással zárni. Na, de mi a helyzet az ebéddel?