A vasárnapi ebéd kihagyhatatlan része - Marhahúsleves

A vasárnapi ebédek kihagyhatatlan része a húsleves. Íme egy garantáltan finom marhahúsleves recept, amely biztosan az egész család kedvence lesz.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    70 dkg marhahús
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehér répa
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • zeller
  • 1 paradicsom
  • karalábé
  • 1 közepes krumpli
  • erős paprika
  • só, bors

Elkészítés

A marhahúst feldarabolva tegyük fel egy fazékban főni. A forrás közben keletkezett habot szedjük le a leves tetejéről. Ha már nem keletkezik több hab, elkezdhetjük bele tenni a levesbe a fűszereket. A hagymát, fokhagymát és az erős paprikát valamint egy kevés sót. Ezután forraljuk lassú tűzön egy fél óráig, majd adjuk a leveshez a többi zöldséget is. Végül pedig főzzük addig, míg a hús és a zöldségek is puhák lesznek. Befejezésként enyhén sós vízben főzzünk ki tésztát, az így elkészült levest pedig már tálalhatjuk is.

Ezt is ajánljuk: Mézes karikák - Katt ide!

Fotó:vitavore.com

Oldalak

Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...