A legjobb hortobágyi palacsinta recept

Túl sok palacsintát sütöttél, és nem kívánod már a kakaósat és lekvárosat? Akkor készíts belőle isteni húsos ebédet, pontosabban hortobágyi palacsintát.

Hozzávalók

  • 20 db sós palacsinta
  • 5 adag paprikás csirke
  • 100 g vaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 db csemege paradicsom
  • 1 db csemege paprika
  • ½ cs petrezselyemzöld
  • só, őrölt bors

Elkészítés

A kész paprikás csirkét mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finom lyukú húsőrlőn megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyas húst, kevés sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk. A palacsintákat henger alakúra formázzuk, tűzálló tálba helyezzük, és a már kész paprikás csirke mártásával bevonjuk. Dekoráljuk erejétől megtisztított, szeletekre vágott zöldpaprikával, paradicsommal és kevés tejföllel.

Ezt is ajánljuk: Gundel palacsinta - Katt ide!

Fotó: tarasmulticulturaltable.com

Oldalak

Utazás
A kormány átírná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló rendeletet.
Sztárok
Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Hetedik és a Blöff sztárja, mint aki rátalált a fiatalság forrására.
Utazás
Egy letaglózó adat: Balatonalmádiban idén csaknem 29 százalékkal fizetnek többet egy főre éjszakánként az előfoglalók, mint 2023-ban - hívja fel rá a figyelmet a Pénzcentrum.