Titokzatos égi gömbök csatája

Az 16. századból származó Wickiana-gyűjteményt a zürichi központi könyvtárban őrzik. A nyomtatott iratban több feljegyzés is található a Nürnberg felett észlelt szokatlan jelenségekről.

Ufók Nürnberg felett?
1561 április 14-én napkeltekor többen is látták a nürnbergi égen megjelenő vérvörös, kékes és fekete gömböket, melyek a Naphoz közel oszlopba rendeződtek. A négyszög alakba és oszlopba rendeződött gömbök között néhány vérszínű kereszt is feltűnt az égbolton. A gömbök alatt többen is felfedeztek egy hatalmas, fekete lándzsa alakú tárgyat is. A szemtanúk beszámolója szerint a gömbök harcolni kezdtek egymással s a majd egy órán át tartó küzdelem addig tartott, amíg az utolsó gömb is le nem zuhant a földre. A becsapódás után minden úgy nézett ki, mintha tűzbe borult volna, ám a lángok lassacskán halványulni kezdtek, majd hatalmas gőz keletkezett a gömbök helyén.

A gömbök Bázelben is feltűntek
A Wickiana-gyűjtemény egy másik feljegyzése szerint 1566-ban az előzőhöz kísértetiesen hasonlító jelenség szemtanúja volt több bázeli polgár. Augusztus 7-én, napfelkeltekor számtalan fekete gömb tűnt fel a város felett, melyek nagy sebességgel cikáztak, mintha csatát vívnának egymás ellen. Némelyik gömb egy idő után vörössé vált, s az izzást követően elhalványult és kialudt.

 

Hasonló cikkek

Heti horoszkóp 2014.09.15 - 21.
A Halak jegyében születettek ezen a héten kifejezetten sikeresek és erősek lesznek, így könnyen levesznek bárkit a lábáról, míg a Kosoknak egy nehéz, de halaszthatatla...
Csillagjegyed elárulja, milyen lakás illik hozzád
Lakva ismerni meg az embert - tartja a mondás. De már lakhelyünk kiválasztása, berendezése is többet elárul rólunk, mint gondolnánk. Egyebek mellett pl. azt is, melyik...
Ezt üzenik Neked a csillagok - Asztrológiai előrejelzés október végéig
A szüreti bulik, őszi fesztiválok hangulatában kezdődik október, később azonban a nagy dínom-dánomot nagy másnaposság követheti.

Szólj hozzá Te is!