Titokzatos égi gömbök csatája

Az 16. századból származó Wickiana-gyűjteményt a zürichi központi könyvtárban őrzik. A nyomtatott iratban több feljegyzés is található a Nürnberg felett észlelt szokatlan jelenségekről.

Ufók Nürnberg felett?
1561 április 14-én napkeltekor többen is látták a nürnbergi égen megjelenő vérvörös, kékes és fekete gömböket, melyek a Naphoz közel oszlopba rendeződtek. A négyszög alakba és oszlopba rendeződött gömbök között néhány vérszínű kereszt is feltűnt az égbolton. A gömbök alatt többen is felfedeztek egy hatalmas, fekete lándzsa alakú tárgyat is. A szemtanúk beszámolója szerint a gömbök harcolni kezdtek egymással s a majd egy órán át tartó küzdelem addig tartott, amíg az utolsó gömb is le nem zuhant a földre. A becsapódás után minden úgy nézett ki, mintha tűzbe borult volna, ám a lángok lassacskán halványulni kezdtek, majd hatalmas gőz keletkezett a gömbök helyén.

A gömbök Bázelben is feltűntek
A Wickiana-gyűjtemény egy másik feljegyzése szerint 1566-ban az előzőhöz kísértetiesen hasonlító jelenség szemtanúja volt több bázeli polgár. Augusztus 7-én, napfelkeltekor számtalan fekete gömb tűnt fel a város felett, melyek nagy sebességgel cikáztak, mintha csatát vívnának egymás ellen. Némelyik gömb egy idő után vörössé vált, s az izzást követően elhalványult és kialudt.

 

Hasonló cikkek

Heti horoszkóp 2015.02.23 - 03.01.
A Bakok és a Halak életét a szerencse uralja, míg Skorpió és a Nyilas jegyében születettek intenzív szerelmi életre számíthatnak ezen a héten!
Heti horoszkóp 2015.02.16 - 02.22.
A Bakokra és az Ikrekre szerencse vár az üzleti életben, így most érdemes belekezdeniük az önálló projektekbe, míg a Nyilasok a szerelem elől nem tudnak menekülni. ...
Heti horoszkóp 2015.01.26 - 02.01.
A Nyilasok magánélete látványos fordulatot vehet, s a jó irány megtalálása a gondolkodásmódjukra is pozitívan hat ki ezen a héten.  A Vízöntők hete a pihenésről, ...

Szólj hozzá Te is!