Nem mindegy mivel eteted őket - Te milyen szakács vagy?
Hiába vagy jó szakács, attól még veszélyeztetheted a családod egészségét. A magukat jó szakácsnak vallók közül is megkülönböztethetünk öt félét, és nagyon nem mindegy, hogy melyik csoportba tartozunk. Te vajon melyikbe tartozol, milyen szakács vagy?
Az ételek kapuőrei
A család táplálkozási szokásaira nagy befolyással vannak azok az emberek, akik az ételek bevásárlásáért és megfőzéséért felelősek. Ezek a kapuőrök többnyire a feleségek vagy anyukák, de nem feltétlenül. Egy kutatás, amelyet 317 magát jó szakácsnak tartó ember bevonásával végeztek, kimutatta, hogy legtöbbjük a következő 5 csoport valamelyikébe tartozik. A résztvevő eltérő származásúak, jövedelműek, iskolázottságúak, ami közös, hogy egyik sem járt főzőiskolába; valaki szülőtől tanult főzni, esetleg muszájból, vagy imádatból.
1. Családi szakácsok (22%)
Rájuk az jellemző, hogy kedvesek és a rokoni vagy baráti összejöveteleken népszerű étekre specializálódtak. Nem igazán próbálkoznak új fogásokkal, jobban szeretik a hagyományos, jól bevált recepteket elkészíteni. Nagyon szeretik finomabbnál finomabb házi készítésű sütivel kínálni a rokonságot, az ünnepi fogásokat pedig a jó kis, hagyományos családi receptek alapján készítik.
A további 4 típusért kattints a következő oldalra!