Házi készítésű fonott kalács - Recept

A húsvéti ünnepek után sem kell lemondanunk az olyan finomságokról, mint a frissen sült, ropogós kalács!

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 3,5 dkg olvasztott margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • 1,65 dl tej
  • 2 dk élesztő
  • 4 csomag vaníliás cukor

Első lépések

Először felfuttatjuk az élesztőt. Egy másik tálban langyos tejben elkeverjük a vaníliás cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt letakarjuk és hagyjuk dolgozni az anyagokat.

Egy másik tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a két tojássárgáját, az olvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, majd egynemű tésztává gyúrjuk. Belerakjuk egy tálba, letakarjuk és 20 percig kelesztjük. Ha ez az idő letelt, gyúrjuk át pár erőteljesebb mozdulattal és meleg helyen kelesszük tovább. Ha tésztánk puhává duzzadt, újra elkezdhetünk vele dolgozni.

Fotók: FashionandSweets.com

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...