A nagy szaloncukor teszt

A Karácsony közeledtével mindenki beszerzi az ünnep egyik elengedhetetlen kellékét, a szaloncukrot. A hipermarketek polcain óriási kínálattal találjuk szembe magunkat, ezért nehéz a döntés, melyiket válasszuk a csillogó papírba csomagolt bonbonok közül. A Femcafe.hu szerkesztősége letesztelte, hogy mire érdemes pénzt áldozni.

Szaloncukor tesztünkben a klasszikusabb ízektől haladtunk a különlegesebbekig, melyeket 10-es skálán pontoztuk, majd átlagoltunk. A szerkesztőségben egy-egy szaloncukor igen szélsőséges reakciókat tudott kiváltani, ugyanis volt olyan termék, ami valakinek nagyon ízlett, míg más ugyenezt a legrosszabbnak ítélte. Az eltérő ízlések ellenére tesztünknek vannak győztesei és vesztesei is. Íme!

 

Marcipános szaloncukor

Szamos

Íz: 8,5 pont
Ettől a márkától nagyon sokat vártunk, és ezeknek az elvárásoknak közel meg is felelt. Íze a „pont jó” jelzőt érdemelte ki, ugyanis édes, de nem émelyítő. Finom illata is ezt a tökéletes ízvilágot sugallja. Állaga enyhén száraz. Színe pedig enyhén sárgásabb, mint amit egy marcipános szaloncukornál megszoktunk.

 

Csomagolás: klasszikus, elegáns, igényes. Különlegessége, hogy a papíron megtalálható a cég logója, mely esztétikus külsőt kölcsönöz a terméknek. Szívesen feltennénk mi is a fára.

Ár: 4997 Ft/Kg
Tápérték 100 grammban:
nincs adat

Bár a marcipános szaloncukrok közül ez a legdrágább, de ez is rendelkezik az legfinomabb ízharmóniával, nem beszélve az igényesen elkészített csomagolásáról, amely szép éke lehet a karácsonyfának.
 

Milka

Íz: 6,5 pont
A Milka szaloncukor tesztjénél teljesen eltérő vélemények születtek, a szerkesztőség két pártra szakadt. A szaloncukor tejcsokoládéval van bevonva. A marcipántöltelék krémes állagú, valaki szerint íze tojásos. A tejcsoki bevonat magában is nagyon finom, de összességében többet vártunk.

 

Csomagolás: nagyon kommerszre sikerült, csupán egy fokkal jobb, mint az alacsonyabb minőségű szaloncukroké.

Ár: 4434 Ft/Kg
Tápérték 100 grammban:
465 Kcal

Alig olcsóbb, mint a Szamos szaloncukor, de a szerkesztőség kevesebb pontot adott rá. Bár ízre finom, többet vártunk mind a csomagolást, mind pedig az ízvilágot illetően.
  

Bonbonetti

Íz: 6 pont
Közepesen édes, finom. Utóíze enyhén rumos. Állaga kellemesen lágy, ennek ellenére morzsolódik.

Csomagolás: ezzel kapcsolatban az volt a legfeltűnőbb, hogy nehezen lehetett kicsomagolni a szaloncukrot. Távolról szemlélve még akár a szép jelzővel is illethetjük, de közelebbről ez már nem igaz rá.

Ár: 1802 Ft/Kg
Tápérték 100 grammban:
468 Kcal

A marcipános szaloncukrok közül összevetve az árat és a termék minőségét, a Bonbonetti szaloncukor a legjobb választás. Ára nem túlzottan magas, ennek ellenére íze finom, kielégíti elvárásainkat.

 

Csengettyű

Íz: 3,5 pont
Itt egyöntetűen megszavaztuk, hogy a szaloncukor túl édesre sikerült. Ízére leginkább az aroma íz jellemző. Volt olyan kollegánk, akinek kifejezetten ízlett.

Csomagolás: nem elégítette ki szerkesztőségünk szépérzékét.

 

Ár: 1647 Ft/Kg
Tápérték 100 grammban:
422 Kcal

Az ár az alsóközépmezőnyt képviseli, amivel a szaloncukor íze és csomagolása is harmóniában van.

 

First Price Lédig (Auchan)

Íz: 3 pont
Erre a szaloncukorra az a közmondás igaz, hogy olcsó húsnak híg a leve. A marcipános ízvilágot meg sem közelíti. Nagyon édes, nem tudtuk eldönteni, hogy íze inkább a vajkaramellára vagy a gesztenyére hasonlít-e. Állaga olyan, mintha már tavalyi lenne.

 

 

Csomagolás: a giccses szó jellemzi a legjobban, ami nem mindenki számára negatívum, hiszen a karácsonyi időszakban gyakran tettenérhető. Abban nem értettünk teljesen egyet, hogy gagyi vagy aranyos a csomagolása.

Ár: 879 Ft/Kg
Tápérték 100 grammban:
nincs adat

Az Auchan szaloncukornak ára tükrözi a minőségét, sem ízre, sem pedig állagra nem közelíti meg a drágább márkák színvonalát.

 

Összegzés:
A marcipános szaloncukrok közül a szerkesztőségünk tagjai a Szamost ítélték a legjobbnak, klasszikus csomagolásával, finom illatával és kellemes ízvilágával mindenkit levett a lábáról. Míg a legrosszabb jelzőt az Auchan szaloncukor kapta, amit nem sokkal előzött meg a Csengettyű márkával fémjelzett édesség.

 

A következő oldalon a kókuszos és a különleges ízű szaloncukrok tesztjét olvashatod!

Hasonló cikkek

Te kérdezel vagy tanácsolsz?
Nem mindenki viseli jól, ha tanácsokat osztogatnak neki, pedig általában jó szándék hajtja azokat, akik szeretnek tanácsot adni. És ugye tudjuk, hogy a tanács az, ami ...
Szekál a főnök? Nyaggat a kollégád? - 8 gif, amitől garantáltan megnyugszol
Nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szeretted volna? Olyan zaklatott vagy, hogy legszívesebben elsírnád magad? Semmi mást nem akarsz, csak néhány zavartalan percet? Nézd...
Így tudsz nyomot hagyni magad után a világban!
Elgondolkodtál már azon, hogy inkább csak megszokásból, az elvárások miatt vagy a magad kedvéért akarsz fejlődni? Ha akarsz egyáltalán, persze. Netán egy jobb pozíci...

Szólj hozzá Te is!