Vége a margarinnak? - Íme a szívgyilkos ételek!

Jobb, ha búcsút veszünk a gagyi csokimikulásoknak, a krémporoknak, számos péksütinek és a tortabevonóknak. A sokak által kiátkozott margarint ugyanakkor a korábbinál sokkal modernebb eljárással gyártják, így közel sem tartalmaz annyi káros transzzsírsavat, mint régebben.

Szívgyilkos étel

Keddtől sokkal szigorúbban rendelkeznek a Magyarországon forgalomba hozható ételek transzzsírsav tartalmának a mennyiségéről. Rájöttek ugyanis, hogy a transzzsírsav okolható nagy mértékben a szívinfarktusért. Mi magyarok márpedig élen járunk a gyilkos transzzsírok fogyasztásában: egy 2005-ös dán kutatás a magyaroknál mérte a legtöbb elfogyasztott transzzsírt. Ma ugyanakkor életbe lépett hazánkban egy rendelet, amely jelentősen korlátozza a felhasználható transzzsírsav mennyiségét a magyar ételekben.

Transzzsírral tele

Jobb, ha a jövőben csínján fogyasztjuk mindezeket: édességek, tortabevonók, krémporok, nápolyik töltelékei, zselés szaloncukrok, zacskós spagettiporok, bizonyos cukrász- és péksütik. Egyes margarinok mellett mindezek a finomságok a legfőbb transzzsírsav-hordozók.

A margarint sokan kiátkozzák, mert tele van káros transzzsírsavakkal, ám mentségére szóljon, hogy a legtöbb margaringyártó technológiát váltott, és már nem hidrogénezett zsiradékból készíti a terméket.

Oldalak

Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.