Egy bögre kakaóval a jó memóriáért

Napi egy bögre kakaó rendszeres fogyasztásával megelőzhető az emlékezőképesség romlása – állapították meg amerikai kutatók. A Nature Neuroscience tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kakaóbabban lévő antioxidánsok, az úgynevezett flavonolok segítenek megakadályozni a memória elvesztését időskorban.

Jó hatással van a memóriára

A kutatók 37 egészséges 50 és 69 év közötti alanyt vizsgáltak, akiket arra kértek, hogy három hónapon keresztül fogyasszanak napi rendszerességgel kakaót. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknak, akik a legnagyobb mennyiségben itták az italt, több antioxidánshoz jutott a szervezetük, és ezáltal az agyban lévő emlékezőképességért felelős funkcióik is frissebbek maradtak, és várhatóan tovább maradnak működőképesek.

„Ez a kis tanulmány bizonyítja, hogy a kakaóban lévő antioxidánsok javítják a vér áramlását az agy bizonyos területein és ezáltal jó hatással vannak a memóriára” – mondta el Dr. Claire Watson, a kutatásban résztvevő orvos.

Fotó: offstagebaking.wordpress.com

Oldalak

Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...