Fűszerkülönlegességek a nagyvilágból - Ismerd meg Kelet ízeit!
A legtöbb konyhában megtalálhatóak a mindenki által jól ismert ételízesítők, melyek nélkül elképzelhetetlen lenne egy kiadós magyar fogás. Ilyen a fűszerek vörös királya, a pirospaprika, vagy a nagy múlttal rendelkező babérlevél, és mindezek mellett is számos jól ismert finomságot felsorolhatnánk. Most azonban olyan újdonságokkal ismerkedhetünk meg, amelyek kedvet csinálhatnak a karakteresebb ízek kipróbálásához.
Fűszerekről általában
Az ásványokból, gombákból, növényekből kinyert anyagokból készült ételízesítőket gyakran használjuk tartósítószerként is. Nem kell nagy mennyiségben használni egy-egy főzés alkalmával, a végén mégis illatosabb, ízesebb ebéd kerül az asztalunkra. A növények erős aromájú részéből nyert fűszer a történelem korai szakaszától fontos szerepet tölt be. Használatuk már az őskorban jellemző volt, de a múltban egyedül közvetlen tapasztalataikra hagyatkozhattak az emberek. A fejlődéssel párhuzamosan mára kibővültek ismereteink, és így jutottunk el a rengeteg, előre csomagolt készítményhez, melyeknek ezerféle felhasználási módja létezik.