A legjobb agyserkentő: cukros kávé

Egy új kutatás szerint nincs hatásosabb agyserkentő mint a koffein és a cukor kombinációja.

Legközelebb, mikor a reggeli kávénkat fogyasztjuk, talán nem árt figyelembe venni a Barcelonai Egyetem kutatóinak legújabb felfedezését. Negyven önkéntest vizsgálva érdekes következtetésekre jutottak.

Az önkéntesek koncentrációs készségét, valamint a memóriájukat vizsgálták négy alkalommal. Először kávét itattak velük cukorral, másodszor kávét cukor nélkül, harmadszor csak cukrot kaptak, míg végül kizárólag vizet.
A kísérletek azt bizonyították, hogy agyi működésük a cukros kávé elfogyasztása után volt a legaktívabb.

Persze a kávé cukor nélkül is kifejti élénkítő hatását, a kísérletek azonban azt igazolták, hogy az emberi agy akkor tud a leghatékonyabban működni, ha a szervezet mind koffeinből, mint cukorból kap egy kis erősítést.
 

Címkék:

Hasonló cikkek

Védekezz kávéval a cukorbetegség ellen!
Nemrég arról adtunk hírt, hogy a korábbi hiedelmekkel ellentétben a koffeinfogyasztás nem növeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, ezúttal pedig azt bizonyít...
Mégis egészséges a kávéfogyasztás? - Friss kutatási eredmények
Jó hír a koffeinfüggőknek: egy kutatás bebizonyította, hogy a kávéfogyasztás nem fokozza sem az agyvérzés, sem a szívbetegségek kockázatát.
Gyermekek és a cukorfogyasztás
Napjainkban mind többször és több helyről hallhatunk arról, mennyire fontos a gyermekek egészséges táplálkozása. Bár a szülők jelentős része tisztában van az egészsége...

Szólj hozzá Te is!