A legjobb agyserkentő: cukros kávé

Egy új kutatás szerint nincs hatásosabb agyserkentő mint a koffein és a cukor kombinációja.

Legközelebb, mikor a reggeli kávénkat fogyasztjuk, talán nem árt figyelembe venni a Barcelonai Egyetem kutatóinak legújabb felfedezését. Negyven önkéntest vizsgálva érdekes következtetésekre jutottak.

Az önkéntesek koncentrációs készségét, valamint a memóriájukat vizsgálták négy alkalommal. Először kávét itattak velük cukorral, másodszor kávét cukor nélkül, harmadszor csak cukrot kaptak, míg végül kizárólag vizet.
A kísérletek azt bizonyították, hogy agyi működésük a cukros kávé elfogyasztása után volt a legaktívabb.

Persze a kávé cukor nélkül is kifejti élénkítő hatását, a kísérletek azonban azt igazolták, hogy az emberi agy akkor tud a leghatékonyabban működni, ha a szervezet mind koffeinből, mint cukorból kap egy kis erősítést.
 

Címkék:

Hasonló cikkek

Ezért érdemes kávézni! Így hat a fekete az artériákra
Napi pár csésze kávét rendszeresen fogyasztva tisztíthatjuk az artériáinkat és ezáltal csökkenthetjük a szívbetegségek kialakulásának kockázatát – állítják koreai kuta...
Így hat a cukor a szervezetre
Tudtad, hogy az elmúlt 150 év alatt a világ cukortermelése 1,5 millió tonnáról 70 millió tonnára, azaz ötvenszeresére nőtt? Ez sajnos jelentős mértékben hozzájárult az...
5 étel, amit egyáltalán nem kellene fogyasztanunk
Sosem értettem, miért borul ki mindenki arra a hírre, hogy drágul a liszt és a cukor. Ez talán az a két étel, amelyek nélkül jóval egészségesebbek lehetnénk és egyálta...

Szólj hozzá Te is!