A legjobb agyserkentő: cukros kávé

Egy új kutatás szerint nincs hatásosabb agyserkentő mint a koffein és a cukor kombinációja.

Legközelebb, mikor a reggeli kávénkat fogyasztjuk, talán nem árt figyelembe venni a Barcelonai Egyetem kutatóinak legújabb felfedezését. Negyven önkéntest vizsgálva érdekes következtetésekre jutottak.

Az önkéntesek koncentrációs készségét, valamint a memóriájukat vizsgálták négy alkalommal. Először kávét itattak velük cukorral, másodszor kávét cukor nélkül, harmadszor csak cukrot kaptak, míg végül kizárólag vizet.
A kísérletek azt bizonyították, hogy agyi működésük a cukros kávé elfogyasztása után volt a legaktívabb.

Persze a kávé cukor nélkül is kifejti élénkítő hatását, a kísérletek azonban azt igazolták, hogy az emberi agy akkor tud a leghatékonyabban működni, ha a szervezet mind koffeinből, mint cukorból kap egy kis erősítést.
 

Címkék:

Hasonló cikkek

Ezekkel helyettesítheted a kávét - Természetes élénkítők
Ha nem szereted a kávé ízét vagy egyszerűen csak szeretnéd csökkenteni a napi koffeinadagodat, próbálj ki néhány más módszert, amellyel sokkal frissebben és energikusa...
Mégis egészséges a kávéfogyasztás? - Friss kutatási eredmények
Jó hír a koffeinfüggőknek: egy kutatás bebizonyította, hogy a kávéfogyasztás nem fokozza sem az agyvérzés, sem a szívbetegségek kockázatát.
Ne vidd túlzásba! A kávé megrázóan veszélyes hatásai
Sokan ragaszkodnak a fekete löttyhöz, amit nap mint nap a testükbe töltenek. Be kell vallani, hogy jól tud esni egyszer-egyszer egy finom pohár kávé, de hosszú távon n...

Szólj hozzá Te is!