8 étel, amit rosszul fogyasztunk a szakértők szerint
A Huffingtonpost szakértője összeállította azoknak az ételeknek a listáját, amelyeket szerinte nem úgy kellene fogyasztanunk, mint ahogyan azt tesszük. A cikk nagyon érdekes, mindenképpen érdemes átgondolni a leírtakat!
Burgonya
Számos jótékony hatása van a krumpli fogyasztásának, ám nem mindegy, hogy melyik fajtáját választjuk. Kutatások szerint a legegészségesebb a lilaburgonya, amely csökkenti a magas vérnyomást, a vércukorszintet és a rák kialakulásának kockázatát.
Sárgarépa
Ha eddig felszeletelve vagy kettévágva készítettük el a sárgarépát, rosszul tettük! A főzés vagy éppen párolás során ugyanis sokkal könnyebben kioldódnak belőle a számunkra értékes tápanyagok.
Fokhagyma
Felhasználás előtt törjük össze a fokhagymát és hagyjuk állni 10 percig – javasolják a szakértők. Így ugyanis a benne lévő allicin képes lesz felszabadulni. Ez számunkra azért jó hír, mert ez az anyag segít csökkenteni a szív- és érrendszeri problémák kialakulását.
Salátaöntet
A zsírmentes salátaöntet remekül hangzik, de nem a legjobb választás. Sokkal előnyösebb, ha a zsíros verzió mellett döntünk, így ugyanis már kisebb mennyiség elfogyasztása után is telítve érezzük magunkat és segítségével a tápanyagokat is könnyebben fel tudjuk dolgozni.