Ilyen az új Alkonyat film első része

Edward és Bella végre kimondja a boldogító igent. A negyedik film első része minden eddiginél látványosabbra sikerült.

esküvőA mai napon Twilight rajongók milliói nézhetik meg a negyedik könyvből készült filmes adaptáció első részét. A történet két részre osztása mellett az anyagi érdekek, de még inkább az átadható mennyiségű részlet miatt döntöttek. Aki olvasta a negyedik könyvet, pontosan tudja, hogy rengeteg és nagy horderejű eseményt dolgoz fel a regény, így nem csoda, hogy ezeket a minden eddiginél izgalmasabb cselekményeket két mozifilmre osztották.

A mozi az esküvői meghívókkal indít, és bepillantást nyerhetünk az esküvői előkészületekbe. Bella legnagyobb kihívása jelenleg egy magassarkú cipő, de azért az esküvőt megelőző estén fény derül még valamire Edward múltjából, ami problémát okozhat. A szertartás magával ragadó, Bella ruhája egyszerűen telitalálat, és nem mellesleg lenyűgözően áll neki. A lagzi a film leginkább oldott hangulatú része, vicces tósztok és táncok váltják egymást, és persze felbukkan Jacob, aki ezredjére is elmondja véleményét arról, hogy Bella miért ne legyen vámpír.

terhességSzexjelenet és bonyodalom
A mézesheteket Esme szigetén töltik a fiatal házasok, és végre sor kerül a régen várt ágyjelenetre is. Az első alkalomból viszonylag keveset láthatunk, mert a két színész annyira hitelesen játszotta el ezt a részt, hogy meg kellett vágni, így a rajongók már egy sokkal „képernyőképesebb” verziót tekinthetnek meg.

Nem kell sokat várni a történet csúcspontjára, mikor Bella ráeszmél, hogy terhes. Ez egy friss házaspárnál örömhír lenne, de a vámpíroknál valami egészen borzasztót jelent, ezért Edwardék hazatérnek. Carlisle és családja minden megtesz, hogy rájöjjenek, milyen következményekkel jár az, ha egy nő vámpírtól esik teherbe, de úgy tűnik, hogy ilyen eset eddig még nem történt. A jövevény meglepően gyorsan növekszik, és teljesen felemészti anyja erejét, Bella haldoklik.

 

Vámpírok versus vérfarkasok
Eközben a vérfarkasoknál is felborul a rend, megváltoznak az erősegyensúlyok, és az is problémát vet fel, hogy mihez kezdjenek az új „lénnyel”, akiről fogalmuk sincs, hogy milyen veszélyt hozhat számukra. A mozi leggyengébb pontja az a jelenet, amikor az átalakult farkasok ordítoznak, civakodnak egymással, ez még ennél a valóságtól teljesen elrugaszkodott sztorinál is túlzás. A vérfarkasok a Cullen családra akarnak törni, két különböző falka alakul ki, és a vérszívók és farkasok közötti hatalmas szakadékot egy elképesztő fordulat fogja megváltoztatni.

bella_vámpírA rendező szerencsére tisztában volt vele, hogy a rajongók nem szeretnének nyárig (a második részig) várni az izgalmas pillanatokkal, így a jövevény világrajöttét már az első filmben végignézhetjük. Ez a szülés korántsem olyan persze, mint egy hagyományos, ezért ez a 10 perc minden bizonnyal a leginkább rémisztő és realisztikus az egész mozi során, készüljünk fel a sokkoló képekre. Talán még a kisbaba megszületésénél is többen várják Bella átváltozását, ami nem olyan romantikus vérszívással valósul meg, ahogyan azt a lány szerette volna.

A film végén Bellát láthatjuk, egy ágyon fekszik, teljesen átalakult vámpírrá, minden különleges ismertetőjegyet magán hordoz. Az utolsó képkockánál pedig egy gyönyörű, vörösen izzó szempárba nézhetünk, és várhatjuk, hogy mivel folytatódik ez a nem mindennapi történet.

Következzen az előzetes:

Nézz képeket a filmről a galériában!

A cikkhez tartozó galéria: 
Bella próbálgatja cipőjét, amit Alice választott neki
A Cullen fivérek szerveztek Edwardnak legénybúcsút, a meghívottak medvék és pumák voltak
Alice és a ruha
Bella eljegyzési gyűrűje
Esküvői előkészületek
Cullenek a szertartáson
Bella egyszerű sminkjét Alice, kontyát pedig Rosalie készítette
Az első hitvesi csók előtt
Az ifjú pár a vacsorán
Bella és Jacob tánca az esküvőn
Bella és Edward Rio de Janeiroban
Ilyen egyszerű menyecskeruhát választott a menyasszony
Edwardék hajóval érkeznek Esme szigetére
Edward ragaszkodik hozzá, hogy átvigye a küszöbön újdonsült feleségét
Sokat sejtető kép a nászéjszakáról
Az éjszaka, amire már régóta vártak
A szerelmeseket minden eddiginél lazább ruházatban láthatjuk a mézeshetek alatt
Belláék egy vízesésnél fürdenek
Edward és Bella sakkozással ütik el az időt...
...szinte minden nap.
Bella még csak kéthetes terhes, amikor a baba már rúg
A nászút után a szerelmesek nem találják a közös hangot
Seth és Leah Jacob mellé állnak, ezért a falka kettészakad
Jacob kiáll a Cullenekért
Edward kezdetben nem örül a születendő gyerekének
Bellát nagyon megviseli a -nem hétköznapi- terhesség

Címkék:

Hasonló cikkek

Iszak Eszter ráncba szedte szerelmét
A törékeny, mosolygós műsorvezetőről senki nem gondolná, hogy mennyire karakán és lobbanékony, pedig így van. Eszti nem laca-facázik a szerelmi életében sem, és ennél ...
Hosszú Katinka: "Szenvedélyesen veszekszünk és békülünk a férjemmel"
Hosszú Katinka az év elején költözött a férjével új lakásba, amely egyben az irodájuk is. Onnan építgetik Katinka karrierjét. De vajon milyen érzés, amikor a hitvesed ...
Úgy néz ki, mint 20 évvel ezelőtt - Elképesztő selfie-t posztolt magáról a népszerű énekes
A kilencvenes évek közepétől a Backstreet Boys volt az egyik legsikeresebb és legkörülrajongottabb fiúegyüttes. A legtöbb lány természetesen a legfiatalabbik szépfiúér...

Szólj hozzá Te is!