Karácsony a hegyekben

Szerintem nem sok mesésebb dolog van, mint a havas hegyekben karácsonyozni. Mindig is pártoltam az ünnepi utazásokat, mivel véleményem szerint egy szállodaszobában is lehet meghitt az ünnep, sőt a pihenésre és családtagjainkra is több idő jut.

Tartalmas kikapcsolódás

Valljuk be, hogy a legtöbben a karácsonyi vacsora és ajándékozás után csak punnyadunk és a legizgalmasabb történés az, ha végre rávesszük magunkat, hogy elkapcsoljunk a klasszikusnak számító ,,Reszkessetek, betörők!” című filmről. A szállodákban töltött ünnepek alatt azonban számos izgalmas program közül válogathatunk, hisz a wellness mellett a sípálya, az ünnepi díszbe öltöztetett falvak és városok is egy kis kalandozásra invitálnak.

Csak semmi házimunka!

A legtöbb gyerekkori emlékemben kész őrület övezi az ünnepeket, hisz az utolsó nagybevásárlások, a bevásárlóközpontokban töltött órák, a kötelező nagytakarítás és konyhai robotolás villan fel. Álmaim netovábbja lenne, ha egy jakuzziban áztathatnám magam, míg mások helyettem főznek, takarítanak és nekem csak a pihenésre kell koncentrálnom.

A fa

Persze kardinális kérdés a fenyőfa, hisz a legtöbben azzal indokolják az otthon maradásukat, hogy a szállodák nem meghittek. Manapság már a legtöbb szálló és kicsi fogadó is meseszerű díszbe van öltöztetve és a szobákban is található egy-egy fenyőfa, amit nem mellesleg nem nekünk kell hazacipelni és feldíszíteni.

Finomságok

Hiába vagyunk képzett konyhatündérek, biztosra veszem, hogy egy szállodában több ínyenc falat kerül karácsonykor a villákra, mint az otthoni vacsorákon. Nagy kedvencemet, a forralt bort mézeskaláccsal néha lustaságból sem készítem el, míg a sípályák melletti szállásokon szinte elmaradhatatlan kellék a forró finomság és a karácsonyi süti.

Fotó: yaccyann.sakura.ne.jp

Oldalak

Utazás
A kormány átírná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló rendeletet.
Sztárok
Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Hetedik és a Blöff sztárja, mint aki rátalált a fiatalság forrására.
Utazás
Egy letaglózó adat: Balatonalmádiban idén csaknem 29 százalékkal fizetnek többet egy főre éjszakánként az előfoglalók, mint 2023-ban - hívja fel rá a figyelmet a Pénzcentrum.