Íme, a legegyszerűbb pizza receptje - Egészséges és nagyon finom
Imádom az indiai konyhát, ott alkalmazzák elég sokszor a csicseriborsólisztet, gondoltam kipróbálom, milyen lenne abból készíteni a pizza tésztát és jelentem elég jó. Csak vízzel kell összekeverni és mehet is a sütőbe, pillanatok alatt megvan. Bátran kijelenthetem, hogy ennél egyszerűbb pizza tésztával én még nem találkoztam. Arra figyeljünk, hogy olyan sütőformában süssük, hogy ne legyen túl vastag a tészta, ez az adag kb. egy közepeshez elég. Mérőpoharam 2,5 dl-es, sütőformám 18x30 centiméteres.
Miklós Glória - gasztroblogger
A sport gyerekkorom óta fontos része az életemnek, ám ahhoz hogy megfelelően karbantartsuk a testünket elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Régóta törekszem rá, hogy feldolgozott élelmiszerektől - glutén- finomított cukor- és tejmentesen étkezzem. Sok receptet kipróbáltam már, ide gyűjtöm a kedvenceimet. Nézd meg őket te is!
Egészséges pizza csicseriborsólisztből
Hozzávalók:
- 1 bögre csicseriborsóliszt
- ¾ bögre víz
- 1 ek. Szárított oregánó
- 1 ek. Szárított bazsalikom
- 2 fej fokhagyma (átnyomva)
- Fél ek. Só
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük (200 fok, légkeverés). A csicseriborsóliszthez hozzáadjuk a fűszereket, a fokhagymát, majd a vizet és alaposan csomómentesen összekeverjük (érdemes kézi habverővel). Palacsinta tészta állagú folyékony tésztát kapunk, amit átöntünk egy sütőpapírral kibélelt közepes sütőformába. Berakjuk a sütőbe 10 percre, amíg elkezd megszilárdulni. Kivesszük és rárakjuk a feltétet ízlés szerint, majd visszatesszük a sütőbe 180 fokon tovább sülni míg a tészta aranybarna nem lesz (kb. 20 perc).
A feltét:
- Bio paradicsom püré (DM-ben lehet kapni)
- 1 fej kisebb lilahagyma
- Kecskesajt
- Rukkola
fotók: Organic Chicks
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.