Rejtélyes véletlen vagy a sors keze? Így vezet rá az élet a számodra kijelölt útra

Milyen különös. A legtöbbünkkel már megesett, hogy olyan dolgok történtek velünk, amit egyértelműen nem írhatunk a véletlen számlájára. Mégis, ha felmerül a kérdés, létezik-e a sors keze, akkor a legtöbben elmosolyodnak, mintha valami óriási butaságot kérdeznénk.

Rejtélyes véletlenek...vagy?

A napokban beszédbe elegyedtem egy idősebb bácsival az utcán. Pontosabban egy parkban ültem a padon, amikor udvariasan megkérdezte, mellém ülhet-e? Szó szót követett, és elkezdte mesélni az életét. Meg kell hagyni, az a néhány szemelvény, amit megosztott velem, valóban azt sejteti, hogy tartalmas és kihívásokkal teli életet élt.

Belementem a játékba, mert nagyon tetszett, hogy ennyi megrázó esemény ellenére is sikerült megőriznie a lelkében a mindenek feletti emberszeretet. Miközben mesélt, gyermeki őszinteség és lelkesedés ragyogott a szemében. A bácsi fontosnak érezte, hogy adjon, hogy átadjon minden fogékony embernek abból a fényből és bölcsességből, amit kincsként gyűjtögetett hosszú élete során.

Az az igazság, hogy láttam már hasonló szituációkat máskor, máshol, másokkal. A legtöbbször azonban rideg távolságtartás és mosolygás volt a fiatalok válasza a kedves közeledésre. Akkor megfogadtam, hogy nagyon figyelni fogok arra, amikor velem esik meg hasonló csoda. Nyitott és befogadó, elfogadó akartam lenni.

Fotó: goodfon.ru

Oldalak

Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.