Önértékelés - Ami megmutatja, mit érsz magadnak

Olyan sokszor hallottam a vendégeimtől panaszként, hogy “nem értékel a környezetem kellőképpen” vagy “semmibe vesznek”. Mindenekelőtt tudnod kell, hogy mások sem tartanak többre, mint Te saját magadat. Így a változás ezúttal is belőled kell, hogy kiinduljon.

Tüköröm vagy

A körülöttünk élők, akikkel napi kapcsolatban vagyunk a családunkban, munkahelyünkön, vagy akár az utcán, egyfajta tükör szerepét töltik be az életünkben. Erre nagy szükségünk van, mert gyakran előfordul, hogy amilyennek mi érezzük, gondoljuk magunkat, az köszönőviszonyban sincs azzal amit mások tapasztalnak velünk kapcsolatban. Így aztán a jó tükör és a helyes visszajelzés nagy segítségünkre lehet abban, hogy finomra hangolhassuk önképünket. Ennek fontos része, hogy tisztában legyünk gondolati- és érzelemvilágunkal. 

Ezáltal sikerülhet valós és életszerű önértékelést felépíteni magunkról.
Miért is olyan lényeges a helyes önkép? Mert segít megtartani az egyensúlyt, a harmóniát az életünkben. Biztos tapasztaltad már te is, hogy néhány keresetlen szó, kritika, vagy észrevétel tetteiddel, hozzáállásoddal kapcsolatban, hogyan képes felborítani a napodat. Rosszul esik, felbosszant és tüskeként viszed magaddal egész nap. Az utcai sérelmedet beviszed a munkahelyedre és onnan haza.

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...