Minőségi nyaralás - Ha a felületes helyett a mély megélésre törekszel

Veled is megesett már, hogy fáradtabban értél haza a “pihenésből”, mint ahogy odamentél? Hát, ez nem véletlen. Nézzünk néhány gondolatot, amelyek segíthetnek kellemesebbé és pihentetőbbé tenni a hőn áhított nyári szünetedet.

Kipihenem a nyaralást  

A kiindulási helyzet az, hogy a munkánk során meglehetősen kihajtjuk magunkat. Nagyon kevés időt szentelünk a regenerálódásunkra. Ez még inkább így van a szabadságolások közeledtével, hiszen a távollétünk alatt sem áll meg az élet, tehát igyekszünk a munkánk egy részét előre megcsinálni. Ez azt eredményezi, hogy a munkanapunkat követő másnap teljes kimerültségünkben indulunk nyaralni. Természetesen, ha már elutazunk egy távoli helyre, szívesen választjuk az aktív pihenést, tehát városnézünk, felfedezzük a környéket. Ha jobban belegondolunk, ez sem pihenés, bár kétségkívül eltérő tevékenység a hétköznapi rutinunkhoz képest. Mégis, csak mértékkel vagyunk képesek befogadni az élményeket a kimerült testi és szellemi állapotunk miatt. Nos, úgy vélem, ebből jól kirajzolódik a probléma.  

Mit tehetünk annak érdekében, hogy egyszerre legyen pihentető és élménydús a nyári feltöltődés? Tapasztalatom szerint a legcélravezetőbb, ha az utolsó munkanapot követő két napot otthon töltjük, valóban passzív pihenéssel. Sok alvással és olyan megnyugtató, örömteli tevékenységgel, mint az olvasás, vagy az ejtőzés a természetben. Ez lehetővé teszi, hogy energiaháztartásunk helyreálljon, így sokkal jobb kedvvel és lendülettel tudja kezdetét venni az utazásunk.

Fotó: booklovers.com

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...