Életre szóló hibák - Ha nem tanulsz a ballépéseidből, örökre megbélyegeznek

Gyakorta megesik, hogy az ember úgy hoz életre szóló döntéseket, hogy azt megelőzően nem gondolta át kellőképp, vagy esetleg nem rendelkezett a döntése meghozatalához szükséges elegendő információval. Más szóval sem a mozgató szálakat, sem azt nem látta, hova vezethet az események sora. Tudom, erre szokták azt mondani: “a törvény nem ismerete nem mentesít a következményektől”. Ez az univerzális törvényekre hatványozottan igaz.

Életre szóló hibáink - Menekülnél az életedből?

Aki olvasott már néhány gondolatot a tollamból, az biztosan észrevette már, hogy igyekszem a világot az okszerűség szemüvegén keresztül nézni, félretéve a “véletlen” fogalmát. Ennek az az egyszerű oka, hogy a véletlenből kiindulva sem megértésünk, sem tanulásunk nem származik a helyzetekből. Azt pedig már biztos mindenki észrevette, amennyiben egy helyzet miértjét nem értjük meg, és ezáltal nem tanulunk belőle, az a szituáció újra és újra vissza jön az életünkbe más-más körítéssel, de egyre nagyobb fájdalmat okozva.

A Mátrix c. film szavait ide citálva, mondhatnánk ezek alapján, hogy “A probléma tehát a döntés”. Valójában talán mindenki számára kezd kirajzolódni, hogy nem annyira a döntés, sokkal inkább a megértésünk és a tudásunk hiánya okozza a zavart. Ez egyben jó hír is, hiszen így már láthatjuk, hol állunk most és merre kell elindulnunk, ha felülemelkednénk a helyzeten. A hibás döntéseink erőteljesen rányomhatják a bélyegüket a mindennapjainkra, legyen szó egy helytelen párválasztásról, családi gondokról, egészségünkkel, vagy munkánkkal kapcsolatban megtett lépésekről.

Fotó: m.cdn.blog.hu

Oldalak

Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.
Sztárok
Február elején derült ki, hogy rákkal kezelik a 75 éves brit uralkodót. Egyes bennfentes szerint Károly király betegsége sokkal súlyosabb, mint azt a közvélemény eddig gondolta.