Kívül vonzó, belül üres - Az anorexiás lelkekről

Tudom, hogy mai világunkban az egyik legfontosabb az, hogy nézünk ki. Majd mindenki fogyókúrázik, igyekszik odafigyelni az alakjára, hisz tudjuk, a külső szépség sok kaput nyít meg számunkra siker felé vezető úton...legyen az karrier, hódítás vagy párkapcsolat. Az első benyomás roppant fontos. Jóltápláltnak, de nem túlsúlyosnak kell látszani, azt a benyomást keltve, hogy erejünk teljében vagyunk. Mivel a sikeres beilleszkedés azt kívánja meg, hogy elrejtsük egyedi gondolatainkat és érzéseinket, (hacsak azok nem illeszkednek a másokon átgázoló, agresszív trendbe) ezért, ha kívülről úgy is tűnik, hogy minden rendben van, a felszín mást rejt.

Tapasztalja ezt mindenki, aki kirakat életet él. A felszín alatt egy éhenkórász senyved. A lélek szeretetre éhesen csontsovánnyá aszottan várja, hogy valaki őt is észre vegye és legalább egy kis alamizsnát dobjon neki. Pár jó szót, egy-egy kedves gesztust, néhány melengető ölelést. A felszínes kapcsolódások a rólunk kialakult képet táplálhatja, de a lélek éhezik a magányban és a társas magányban is.
Szeretet. Bár a szót sokan ismerik, mégis olyan kevesen tudják, hogy a Szer-Etet... ez a Lélek tápláléka. Semmibe sem kerül és mégis a mindent jelenti.

Adni és kapni egyaránt szükséges. Hiányában az erőteljes fényes külső egy anorexiás, haldokló lelket takar. Sokan felejtettek el helyesen szeretni, vagy elfogadni a szeretetet. A szeretetet is tanulni kell! Ha rosszul értelmezzük, vagy képtelenek vagyunk adni-kapni, működtetni, akkor ideje vissza térni az alapokhoz. Derítsük ki, hol tévedtünk meg és miként hozhatjuk helyre a tévedést. Egyesek már felismerik ezt. Látják, hogy már nem pislog a fény a szemben. Megfakult, homályos a lélek tükre. Egyre több nő és férfi ébred rá erre.A sors iróniája, hogy ugyanarra vágynak, de mégis, oly nehezen tudják ezt megosztani egymással.Nem elgondolkodtató, hogy az élet számtalan helyzetére igyekszünk felkészülni? Legyen szó az egészség védelméről vitaminokkal, vagyontárgyaink védelméről biztosításokkal, a sikeres, egzisztenciális jövőről, iskolai végzettséggel. 

Oldalak

Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.