Lifestyle

Péntek 13. avagy a Fekete Péter bemutató!

Péntek 13. avagy a Fekete Péter bemutató! Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a Fekete Péter c. kisoperett bemutatója február 13-ra, azaz péntek 13-ra esik. :) Ez már önmagában is vicces, de Pessty Péter barátunk pech szériájához tökéletesen passzol!

Péntek 13.

A világ egyik legismertebb babonája a péntek 13-tól való félelem. Állítólag a tengerentúlon, az Egyesült Államokban bizonyos felhőkarcolókban nincs 13. emelet, a kórházakban nincs 13-as szoba és azt is pletykálják, hogy Franklin Delano Roosevelt nem volt hajlandó olyan asztaltársaságnál étkezni, ahol 13-an ültek. Rendszerint odahívtak még egy embert.

A színészek is gyakorta babonások. Bizonyos dolgoknak mindig ugyanúgy kell történnie egy-egy színpadra menetel előtt, különben jön a pánik, hogy nem lesz jó a jelenet. Sokan keresztet vetnek, imádkoznak, de vannak, akik vizet kortyolgatnak, de csak egy bizonyos pohárból vagy kulacsból, mert ha nem abból történik, vagy kimarad a kis szertartás, akkor nem érzik jól magukat és könnyen hiba kerülhet a mátrixba.

Én például gyakran keresztet vetek, pedig nem is katolikus vagyok. Nem mindig, de azé’ majd’mindig! :) Ja, és “partnerparám” van. Legyen ott a velem együtt bejövő színész, színésznő a közvetlen közelemben, különben parázni kezdek. Németh Attila barátom rendszeresen az utolsó pillanatban érkezik, és a sírba kerget ezzel. :) De még soha nem késett le! Neki ez a babonája, hogy csak az utolsó pillanatban robog abba a takarásba, ahonnan be kell mennie. Én meg lerágom a körmöm, ha vele kell bemennem.

Egyébiránt már elég korán igyekeztem mindenféle babonától vagy szertartástól óvakodni, mert nem akartam ezzel befolyásolni a színpadi teljesítményemet. Akkoriban még nem olvastam vagy hallottam arról, hogy a hasonló hasonlót vonz, vagyis, ha félek valamitől, azt nagy valószínűséggel be is vonzom, mégis önkéntelenül távol tartottam magam attól, hogy előre negatív irányba tereljem a dolgokat. A péntek 13-mal is így vagyok. Nekem soha nem volt egy szerencsétlen nap. Pont olyan, mint a többi. Persze az ismerőseim között nagyon sok babonás ember van. De mindenki a saját szerencséjének a pogácsa.

A képeket Blaskovits Eszter készítette

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Öt vármegyére adtak ki figyelmeztetést erős széllökések, nagy mennyiségű eső és zivatarok veszélye miatt.
Lifestyle
A Mérleg ma könnyen bajba sodorhatja magát. Napi horoszkóp!
Sztárok
A 75 esztendős királyt mély és szeretetteljes kapcsolat fűzi a Romániában élő Kálnoky Tibor grófhoz.