Így nem lesz rémálom a nyaralásból - A stewardess bombabiztos tippjei csalódás ellen

Ha nyár, akkor jobb esetben nyaralás. A repülőjegyek nem elérhetetlenül drágák, és az úti cél így már nem fél napos autóútra van, hanem pár órás repülőútra. Annyi csábító desztináció van, hogy a bőség zavarában alig tudunk választani. A repülés élmény, de lehet valakinek a legrosszabb rémálma is, főleg akkor, ha nincs tisztában a szabályokkal.

Nóra - légiutas-kísérő

Sziasztok, Nóra vagyok, légiutas-kísérő. Soha nem akartam stewardess lenni, az élet mégis a felhők fölé sodort. Sok év és még több élmény után úgy döntöttem, blogot indítok, hogy lerántsam a leplet e rejtélyes és félreértett szakma titkairól. Tarts velem, garantáltan első osztályú kalandok várnak rád!

Általános tudnivalók fapadosnál

Pár pontban összefoglalom az általános tudnivalókat és jó tanácsokat, amit fapados légitársaságnál tudni kell, illetve, hogy a reptéren milyen szabályokkal találkozhatunk, ezzel remélhetőleg átláthatóbb kép alakulhat majd ki az amúgy nagyon kényelmes közlekedési móddal kapcsolatosan.

A legfontosabb, amit tudni kell, ha az ember lánya vagy fia fapados légitársaság mellett dönt, hogy az ár, amire legelőször rábökünk, mindig az alapár, minden extra nélkül, bármi másért extra költséget számolnak fel. Az alapjegy annak éri meg, aki felkapja a retiküljét, vagy kis cókmókját és elmegy A-ból B-be. A diszkont társaságokat ezért szeretjük, mert olcsóak a jegyek, és úgy alakítjuk igényünknek és pénztárcánknak megfelelően a végösszeget, ahogy szeretnénk. Ha ugyanarra a desztinációra megy egy hagyományos társaság járata is, ahol minden kényelmi szolgáltatás benne foglaltatik a repülőjegy árában, ott a kifizetett összeg is jóval magasabb, hiszen ezt alapból beleépítik az árba. Ergo, ha nem hollywoodi filmcsillagként szeretnénk repülni, és netalántán még némi olvasástól sem rettenünk vissza, apró odafigyeléssel kényelmesen érkezhetünk meg a megálmodott nyaralásunkra.

1. Amikor online jegyet veszünk, olvassuk el pontosan, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz vagy nem tartalmaz az a jegy, amit megvásárolunk.

2. Ha nagy lábteres helyet vásárolunk, hogy ne érezzük magunkat bepréselve az ülések közé, tájékozódjunk arról, hogy vonatkozik-e külön szabályozás életkorunkkal, egészségi állapotunkkal kapcsolatosan a helyre. Érdemes tudni, hogy ezek legtöbb esetben vészkijárati sorokba szólnak, amik biztonsági szempontokból erősen korlátozottak. Az adott cég weboldala részletes tájékoztatást ad ezekről a szabályozásokról.

3. Mérjük le minden esetben a csomagot, súlyra és dimenzióra egyaránt, minden egyes cég csomag szabályzata más és más számokkal dolgozik, vegyük ezeket szigorúan figyelembe, és akkor biztosan nem kerülünk olyan kellemetlen helyzetbe, hogy pótdíjat számolnak a bőröndre! A csomagnál azt is figyelembe kell venni, hogy a fedélzetre hány darab hozható fel. Figyeljünk a VAGY és az ÉS szavak használatára.

Fotó: orbitz.com

Oldalak

Sztárok
Március 30-án elhunyt Tordy Géza Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, a honi színházművészet kimagasló alakja, megannyi mozi- és tévéfilm közkedvelt szereplője. Vajon ki foglalhatja el...
Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Lifestyle
Köztudott, hogy nagyon jó ötlet a napot egy kiadós reggelivel kezdeni, este pedig egy egészséges fogással zárni. Na, de mi a helyzet az ebéddel?