Szürke és piszkos volt, most színes és hívogató - Átváltoztak Budapest közterei!

Te szívesen találkoznál az utcán képzőművészeti alkotásokkal? Mondjuk a szürke betonrengeteg és graffiti helyett? Akkor tetszeni fog a Színes Város Csoport kezdeményezése, amely át szeretné varázsolni Budapestet.

Színes Város civil kezdeményezés

A koncepció lényege, hogy a művészek a köztereken alkossanak, és így az elhanyagolt helyszínek megteljenek élettel, színekkel. A mozgalom hatására mostanra több, mint 20.000 felület színesedett ki. Sok nagyváros számos helyszíne szürke és elidegenítő, például a közterek elhanyagoltak, ami hosszú távon leépüléshez, elhasználódáshoz vezethet, így a terek elvesztik közösségi funkcióikat. Ezt szeretné megváltoztatni ez a munkacsoport.

Megszépülő Boráros tér

A 240 m2 nagyságú Boráros téri projekt 5 nap alatt készült el 80 liter festék felhasználásával. Három művész működött közre a kivitelezésben, a terveket Benkő Katalin képzőművész készítette. A Boráros tér elkészültével a következő projekt a Petőfi-híd pesti koszos, szürke, firkált lábazatát színesíti meg. A harmadik helyszínt pedig te választhatod ki!

Klikk tovább a folytatásért!

Fotók: Színes Város

Oldalak

Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Fashion&Beauty
A brit királyi család legnépszerűbb tagja maga a két lábon járó stílusosság. E megtisztelő titulust nagyrészt következetességének és pontosságának köszönheti.