Hollandia Velencéje, Giethoorn - Egy tündérmesébe illő falu, ahol nincsenek utak

Nem kell olyan messze utaznod, ha meg akarod látogatni a mesekönyvekbe illő, utak nélküli kisvárost, amely hasonló elven működik, mint Velence. Hallottál már Giethoornról?

Vízre varázsolt falu

Giethoorn egy holland kisfalu, amelyben csodaszép kertek, gondozott porták, 176 híd és mindent átszelő patakok vannak. Ebbe a 13. századtól létező faluba olyan belépni, mintha egy mesekönyvbe csöppentél volna. Nem hiába nevezik "Hollandia Velencéjének". Áh, szerintem annál varázslatosabb.

Mindegy, hogy melyik évszakban látogatsz el Giethoornba, mindegyik időszak tartogat valami varázslatosat. Tavasszal virágba borul a falu, nyáron a hűsítő vízi élmények kínálnak kikapcsolódást, ősszel ezer színbe öltözik a táj, télen pedig a megfagyott patakokon korcsolyával szelheted át a falvat.

Te megnéznéd élőben? Ha igen, nyomj egy LIKE-ot, és nézd meg a galériát a többi képért!
Olvasd el a tegnapi bejegyzést is!

Fotó és Leadfotó: boredpanda.com
A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...