Lenyűgöző a hajléktalan naptár!

Egy bravúros kezdeményezésbe fogott az angliai Café Art. Hajléktalanokat küld művészeti gyorskurzusra, kioszt összesen 100 fényképezőgépet és megkéri őket, alkossanak. A művészi fotók témája "Az én Londonom", amelyből naptárat hoz létre, Nézd meg a képeket, lenyűgözőek!

My London | 2016

A Café Art egy kávézólánc Londonban, amely ki is állítja a képeket a kávézóiban. A kezdeményezés lényege, hogy visszaintegrálja a társadalomba a fedél nélkül élőket, méghozzá a művészet erejével. Idén júliusban kiosztott 100 fényképezőgépet azzal a céllal, hogy örökítsék meg azokat a pillanatokat, amelyek számukra Londont jelentik. A téma: "Az én Londonom."

Elküldték a 100 jelentkezőt egy fotós gyorstalpalóra és a pályázat végére 80 db gépet kaptak vissza tőlük, közel 2500 alkotással. Ezeket a kávézóikban kifüggesztették és lehetett szavazni rájuk. A legjobb 12 fotó bekerül abba a 2016-os naptárba, amelyre a Kickstarteren adományokat gyűjtenek, és amelyet vissza szeretnének forgatni a projektbe.

A galériában megtaláljátok a 12 naptárképet!

LIKE, ha neked is tetszik ez a kezdeményezés.
Olvasd el az előző bejegyzést is! 

Fotó: petapixel.com
A cikkhez tartozó galéria: 
Ezzel a géppel készítették a fotókat.
Fotós: David Tovey
Fotós: Goska Calik
Fotós: Cecie
Fotós:  Michael Crosswaite
Fotós: Desmond Henry
Fotós: Zin
Fotós: Ellen Rostant
Fotós:  XO
Fotós: Ioanna Zagkana
Fotós: Goska Calik
Fotós: Ellen Rostant
Fotós: Maciek Walorski

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.