Amit egy nőnek feltétlenül tudnia kell - Ez lenne a menyasszonyok bibliája?

Amit egy nőnek feltétlenül tudnia kell, az, hogy nem tudhat mindent előre. Erre az alapgondolatra épül fel Harmath Artemisz legújabb könyve, az Esküdj!. Az írónő a házasulandó hölgyek, menyasszonyok bibliájának szánta írását, de végül valami egészen más lett belőle. Elolvastuk és megírtuk az élményt.

Közhelyeken át egészen a nászéjszakáig

Egy közhelyekkel és viccesnek szánt gondolatokkal teli kis könyvecske ez, amely a lánykéréstől kezdve egészen a nászéjszakáig (és talán kicsit tovább is) vezeti végig az olvasót, egy esküvő megszervezésének pontjain. Mindezt 2990 forintos ajánlott áron.

Juszt se bízd szakemberre!

Egy esküvő megszervezése hatalmas feladat, ez tény. Az Esküdj! című könyv azoknak íródott, akik ennek ellenére sem adják egy profi szervező kezébe a nagy nap előkészületeinek megtervezését és kivitelezését. Tippeket ad arra, hogy milyen gyűrűt, ruhát, csokrot, vőfélyt, koszorúslányt, helyszínt…stb. válasszunk.

Csavar félúton

A könyv közepe fele pedig van egy kis csavar, hiszen itt olyan mintha nem is az arának, hanem a házasulandók barátainak szólna a könyv. Van egy külön fejezet, "Ajándékozd meg!" címmel, amely ötleteket ad menyasszonynak szánt ajándékokhoz. A könyv ezen részének kulcsmondata, hogy “akár egy sztenderd kelléket vagy ajándékot is személyessé varázsolhatsz”, ennek megfelelően az író fel is sorolja a lehető legközhelyesebb ajándékokat pl.: “kávéfőző, hogy a menyasszony mindig friss legyen”.

Feketében jobban érvényesül...

A könyv említést tesz többek között arról is, hogy házasság előtt illik bemutatnod a párodat a szüleidnek, hogy nincs tökéletes esküvő és, hogy a lánybúcsún a legjobb, ha kis fekete ruhát viselsz, mert azon érvényesül legjobban az a sok pénisz alakú és rózsaszín kacat, amit magadra pakolsz. Az írónő szerint még a munkateljesítmény romlása sem túl nagy ár azért, hogy a menyasszony napközben is az esküvői ruhákkal foglalkozó divatoldalakon nézelődjön. Kérdés, hogy mennyire szerencsés, ha valakit épp a házasélet megkezdése előtt rúgnak ki, de biztosan mindenki el tudja dönteni, hogy mi fér bele a főnökénél és mi nem.

Leadfotó: harmathartemisz.hu

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!