Új trend hódít az esküvői filmezés világában - Ilyen felvételt kér most minden házaspár

Az esküvői filmek mára szinte olyan színvonallal készülnek, mint a mozivászonra szánt műremekek. Laukó Brigittával, a Serenity team operatőrével beszélgettünk az esküvői filmek titkairól. Less be a kulisszák mögé, ismerd meg a legújabb trendeket!

Akik lencséken keresztül szemlélik a Nagy Napot

„Egyre több pár szeretne mozifilmes hangulatú, klipszerű esküvői filmet visszanézni a Nagy Napjáról, így nagyon népszerűek az ún. Highlights filmek. Azonban azt vettük észre, hogy emellett szeretnek megkapni egy bővebb, átfogó anyagot is. Mi a hagyományos dokumentarista vonalat ötvözzük a modern cinematográfia elemeivel, így nálunk a párok egy akár 1-2 óra hosszúságú filmet is kapnak a klipen felül, amiben a szertartás(ok) pl. majdnem teljes egészében, élőhanggal benne vannak, ahogyan a köszöntők és a nyitótánc is, a nap további eseményei pedig zenére vágva, klipszerűen kerülnek bele a vendégvárástól kezdve a gratulációig. De már nem hagyományos módon, hanem mozifilm hatású kamerákkal és kameramozgató eszközökkel dolgozunk, és nem csupán rögzítjük az eseményeket, hanem igyekszünk kreatív, sokszínű felvételekkel izgalmassá, élvezetessé tenni azt.” – válaszol Laukó Brigitta esküvői filmes arra a kérdésre, milyen elvárásokkal találkoznak, mikor az esküdni vágyók felkeresik őket.

Egy esküvő legfőbb alkotóeleme a pár, azonban rengeteg segítő kéz kell ahhoz, hogy a Nagy Nap valóban gördülékenyen menjen. Ahogy a cateringtől kezdve a dekorosokon át egy egész csapat felel az esküvő sikerességéért, a filmesek is csapatként dolgoznak össze a tökéletes eredményért.

„Mindig legalább 2 fős filmes stábbal dolgozunk, így tudjuk garantálni, hogy a végeredmény valóban élvezhető legyen, ne egy unalmas, egysíkú film. Több kamera, több szemszög, többféle képkivágás, melyek ötvözete változatossá teszi a nap eseményeinek bemutatását. Vannak, akik feleslegesnek tartják a két vagy akár három operatőr jelenlétét, de a végeredménynél mindig meggyőződnek róla, hogy jó döntés volt.”

Mivel az esküvő sikeressége a szervezői és szolgáltatói csapat együttműködésén áll vagy bukik, nem csoda, ha minden szolgáltató igyekszik a lehető legjobban oda tenni magát.

„Számunkra nagyon fontos, hogy olyan szolgáltatókkal dolgozzunk együtt, akik nem hátráltatják, hanem sokkal inkább segítik egymás munkáját. Szerencsére konfliktusunk még nem volt senkivel, de pl. számos olyan esküvőn filmeztünk már, ahol nem volt sem esküvőszervező, sem ceremóniamester, „gazdátlan” volt az esküvő, és vagy elcsúsztak, vagy fennakadtak az események, ami részünkről is kellemetlen tud lenni, a párról nem is beszélve. Amikor szervezővel és ceremóniamesterrel dolgozunk együtt, mindig kapunk egy részletes forgatókönyvet, hogy mire lehet számítani a nap folyamán, de nagyon fontos az is, hogy ha ebben bármilyen változás van, arról is tudjunk, illetve, ha a forgatókönyvön kívüli esemény történik, amit esetleg a ceremóniamester tudomására hoznak, akkor arról rögtön tájékoztasson minket. A párok is sokkal nyugodtabbak, ha van, aki kézben tartja az eseményeket, így sokkal felszabadultabb felvételek tudnak készülni róluk. Ezen felül, amiben egy szervező a munkánkat tudja segíteni, ha pl. a szertartás helyszín kialakításánál figyelembe veszi, hogy filmes szempontból is jó legyen, könnyen körbejárható, stb., valamint, ha ő is felhívja a figyelmét a pároknak a megfelelő mennyiségű és minőségű fények fontosságára.”

A hajtás után: Mitől lesz a kész film valóban olyan, hogy újra átélhető vele az esküvő? Extra: nézz bele egy esküvői filmbe!

Fotó: Pál Gergely Botond

Oldalak

Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!
Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.