Menyasszonyok, figyelem! Ezek a legmenőbb esküvői sminkek 2016-ban

Egy sminkmester feladata nemcsak az, hogy megvalósítsa vendégei elképzeléseit, hanem az is, hogy olyan személyre szabott tanácsokkal tudjon előállni, ami elnyeri mindenki tetszését. Az esküvői sminkek terén is folyamatos a változás, Godó Krisztina sminkessel futottunk végig 2016 trendjein.

Az idő sem áll meg...

Ahogy a divattól kezdve a technikai kütyük világáig, a sminkek terén sem állt meg az idő. A folyamatos változások, az egyre újabb trendek, megjelenő technikák olyannyira megnövelték a lehetőségek tárházát, hogy a megfelelő esküvői smink kiválasztása egyre nagyobb feladat. „Minden évben változik a sminktrend, de az esküvői vonalon vannak örök sminkdivatok is. A füstös szem és az 50-es évek tusvonal-piros rúzs párosítása sosem megy ki a divatból. Pár éve a színes sminkeket viselték szívesebben a vendégeim, mára viszont az erős fekete és a kissé lágyabb barna színek a kedvencek.”

Ahogy a mindennapokban is figyelünk a smink-ruha-cipő-kiegészítő összeállítására, egy alkalmi sminknél ezek a tényezők még inkább meghatározók. Kriszta szerint „mindenképp figyelembe kell venni a ruhát és a frizurát. Sőt, még az esküvői csokrot is, hisz általában a csokor az egyetlen, amiben a színek megjelennek. Minden szín és árnyalat számít! Egy barack vagy rózsaszín csokornál szép, ha például a szájon visszaköszön ugyanaz az árnyalat.”

A Nagy Nap persze reggeltől estig rohanással telik, így nem csoda, ha a sminkesek jól beosztott idejükkel segítik a menyasszony készülődését. Fontos, hogy fejben tartsuk a menetrendet, hiszen az oltárhoz nem illik egy, másfél órás késéssel érkezni! „Az esküvői smink összeállításának ideje erősségtől függ. Ha valaki a hétköznapokban kevésbé vagy egyáltalán nem festi magát, az az esküvőn is szolidabbat választ. Aki viszont a mindennapokban is szereti hangsúlyozni a szemeit, száját, az a menyasszony az esküvőn még erősebbet kér. Így minimum 40 percet számoljuk egy natúr hatású, és egy órát az erősebb sminkek elkészítésére”.

Ahogy a menyasszonyok fürkészik a Pinterestet, vagy lájkolják a témába vágó Facebook oldalakat, gyakran találkoznak azzal a jelenséggel, hogy monoton, egysíkú sminkek közül kell választaniuk. Szakértőnk szerint ez leginkább a digitális utómunkák miatt van így, a való életben ez egészen máshoz igazodik.

„Sablon sminkek nincsenek, maximum a közösségi oldalakon. A sminknél mindenkinek a saját szem-és arcformájához kell igazodni, eszerint például máshogy pirosítunk egy kerek, és egy ovális arcot. De ez minden más lépésnél is így van.”

A hajtás után: mitől válhat orosz ruletté az esküvői smink?

Fotó: Pál Gergely Botond

Oldalak

Sztárok
A RTL-en feltűnő zsűritagok nem tették zsebre, amit kaptak a színésztől. Szabó Győző anno szerepelt is a műsorban.
Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...
Sztárok
Kevesen tudják, de bizony Jennifer Lawrence-nek két bátyja is van, akik gyakran megtréfálták gyerekkorában, ám ennek ellenére mindig is szoros kapcsolatuk volt a testvéreknek, és ez így van a mai...