A profi dekoratőr válaszol - Így kerülheted el, hogy giccses legyen az esküvői dekoráció

Mindenkinek megvan a maga ízlése és ebben a kérdésben rettentően különbözőek tudunk lenni. Ami valakinek sok, az a másiknak még nagyon kevés, és ez persze fordítva is igaz. Arról, hogy hogyan kerülhetjük el az esküvőnkön a giccsparádét, profi dekoratőröket kérdeztünk meg.

Cipőt a cipőboltból, dekorációt...

Az elmúlt évtizedek során kellő mértékben hatott a hazai ízlésre is az, amit az interneten vagy a filmekben látunk. Szerencsére messzire kerültek a léggömberdők és a papírmasnik, de jött helyette ezer más, amivel a legjobban megtervezett esküvőt is giccsparádévá lehet rontani. Szabó Móni, a Hungarian Wedding Award többszörös díjazott dekoratőre kalauzol el minket az esztétika útvesztőjében.

Mi volt a leggiccsesebb dolog, amit az utóbbi időben láttál?

Igyekszünk a megrendelőket „terelgetni”, finoman jelezni, ha átesnek a ló túloldalára, és mindent szeretnének. Egyszerűen vannak olyan típusú menyasszonyok, akik szinte félnek attól, hogy szegényes lesz a dekoráció, vagy egyszerűen túl akarják szárnyalni a barátnők, rokonok esküvőjét. Ennek a legrosszabb formája, ha túlzásba esve, szinte kapkodva vásárlási lázba kerülnek és az útjukba kerülő kiegészítőket gondolkodás nélkül vásárolják be. Szembesültünk ezzel az idei szezonban is (szerencsére csak egyszer). Szinte bántó volt látni az óriás papírdobozból előkerülő saját kellékeket, melyek egymáshoz sem anyagban, sem színben, sem stílusban nem passzoltak. Konkrétan: fa felirat, strasszos betűző, kristály füzérek, műszirmok.

Természetes, hogy akadnak olyan kiegészítők, amelyek a pár sajátjai, vagy kifejezetten azért vásárolták, mert szeretnék az esküvő bizonyos helyszínén megjeleníteni, de alapvetően ezeknek is passzulniuk kell a koncepció többi eleméhez.

Melyek azok a színek, stílusok, amik mostanában nagyon népszerűek?

Változatlanul kedveltek voltak a 2016-os szezonban a finom pasztell, púder színek. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre több olyan pár/menyasszony van, aki be meri vállalni a merészebb színeket, hangulatokat. Egészen erőteljes színek is megjelentek a palettán: pink lilával kombinálva, a tavalyi év színe a marsala, citromsárga. Az esküvői dekoráció stílusát alapvetően a választott helyszín határozza meg, így a rusztikus ugyanakkora arányban megjelent, mint az elegáns, decens vonal.

A hajtás után: ez a legnépszerűbb dekorációs tematika, valamint így kerüld el a giccset

Fotók: Pál Botond Photography

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.