Elvált szülők - Hogyan ültesd őket?

Esküvői asztal

Az esküvő örömünnep kell legyen minden résztvevő számára, azonban ha elváltak a szülők, akkor könnyen válhat a családi viszályok ideális terepévé. Hogyan ne legyen csatatér életed legfontosabb napja?

Szigorú tekintetek
Akár van konkrét konfliktus bizonyos személyek között, akár nincs, döntő lehet, hogy ki ki mellett foglal helyet egy esküvőn, így a megfelelő ültetési rend a hangulat egyik alappillére lesz. Ha elváltak a szülők, akkor pedig kiemelt figyelmet kell fordítani rá, különben előfordulhat, hogy már a levesnél megbánod, hogy nem egy lakatlan szigeten házasodtatok. Itt is, mint az esküvő többi pontjának esetében fontos, hogy lehetőleg úgy történjenek a dolgok, ahogy az nektek a legjobb, hiszen ez a ti napotok. Másrészt viszont nyilván senki nem szeretné, ha az ő ünnepén valakinek végig feszengenie kellene, főleg ha a szüleiről van szó, hiszen ez a te örömödből is elvesz. Ezért fontos, hogy még idejében leüljetek a szülőkkel és őszintén tisztázzátok, hogy ki mit gondol erről.

Van választásod

Többféle ültetési rendet alkalmaznak manapság az esküvők során, de a főasztalnál a páron kívül általában a szülők és a tanúk, illetve az ő párjaik foglalnak helyet. Szigorúbb az etikett azt illetően, hogy azonos neműek ne üljenek egymás mellé, így lehetőség szerint az egy nő-egy férfi-egy nő mintát illik követni, ha megoldható, azonban ez sem kőbe vésett előírás. Két dolog határozza meg elsősorban, hogy mi az ideális választás, az egyik, hogy milyen a viszony az elvált szülők közt, illetve az, hogy van-e új párjuk, házastársuk, aki szintén jelen lesz az eseményen.

Esküvői asztal  

Ha nincsenek nagy viszályok a felek közt, akkor az a legideálisabb, ha mindenki a főasztalnál foglal helyet, a jelenlegi párja mellett. Ha rossz a kapcsolat az örömszülők közt, akkor lehet, hogy jobban járunk, ha úgy alakítjuk, hogy csak a pár, illetve a tanúk foglalnak helyet a főasztalnál, a szülők pedig más, a főasztalhoz közeli asztaloknál foglalnak helyet. Ez a megoldás egyébként akkor is jó, ha ugyan nem kell feszültségtől tartani, de a főasztalnál nincs elég hely a pár mellett az összes szülő és esetleg az új társak számára. Ha mégis a ti asztaloknál szeretnétek leültetni a szülőket, és van is ehhez elegendő hely, akkor ha van testvéred, az is megoldást jelenthet, ha ő a két szülő közt foglal helyet.

Tipp:

Fontos, hogy az elején tisztázzátok a szülőkkel, az ültetési rend megbeszélése nem a régi konfliktusok felhánytorgatásának terepe, hanem azért van, mert bár lapvetően a ti döntések, hogy ki hova üljön, de szeretnétek, hogy mindenki jól érezze magát, ezért kíváncsiak vagytok az ő véleményükre is. 

Segítségetekre lehet a ceremóniamester, aki súg a protokolt illetően, ha végkép feladtátok a küzdelmet.


<


Nektek milyen ültetési rendetek lesz?

Körasztalos, táblaasztalos, U-alakú, fésű formájú? Hova ültetitek a családot?

Olvasd el ezt is: A pucér a divat - Új trend hódít az eskövőkön

Leadfotó: Dégi Attila, Magistero.hu | Fotó: G2foto.hu

Oldalak

Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...