4 esküvői etikett szabály, melyeket kidobhatsz az ablakon

Amikor elhatározod magad és elindulsz az esküvőtervezés néha véget nem érőnek látszó útján, elkezded meghozni a rendkívül nehéz döntéseket arról, hogy mi az, ami fontos és mi az, amit Ti inkább elhagynátok, készíts egy listát az esküvői hagyományokról és etikett szabályokról is. Ha megvagy vele, akkor elkezdheted kihúzni róla azokat a pontokat amelyek nem tetszenek és kiemelni azokat, amiket igazán közelinek érzel magatokhoz. Ne légy szégyenlős, ami nem tetszik azt könnyedén hajítsd a kukába, ami viszont megfogott, azt alakítsd át úgy, hogy tökéletesen passzoljon a Ti esküvőtök stílusához és a személyiségetekhez. Hogy egy kicsit megkönnyítsük az első lépéseket, íme 4 esküvői etikett szabály, amelyeket úgy ahogy vannak, kihajíthatsz az ablakon.

1. Apuka, itt van a számla!

Elvárni a menyasszony szüleitől, hogy fizessék a számlát? Felejtsd el! Az igaz, hogy hosszú évekig az volt a szokás, hogy az ara családja magára vállalta az esküvő költségeit, de ma már nem ez a helyzet. Napjainkban ez a megbeszéltektől függ. Összeül a két család és még mielőtt elkezdődne a tényleges esküvőszervezés, tisztázzák a piszkos anyagiakat.

 2. Ajándék a vendégeknek

Hidd el, hogy ha modern esküvőt tartasz, nyugodtan elfelejtheted a köszönőajándékokat. Ez több szempontból is jó tanács: lecsökkenti az összköltséget és elkerülheted azt a kellemetlen helyzetet, hogy teljesen felesleges dologra költesz. Hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a vendégek többnyire elfelejtik hazavinni ezeket az ajándékokat.

3. Menyasszony hozzátartozója: bal oldal?

Régen a templomi szertartásokon szokás volt az ültetési rend, menyasszony vendégei egyik oldal, vőlegényé a másik. Ma már ezt is elfelejtheted. A vegyes ültetés telesen rendben van, sőt, még kényelmesebbé is teheti a vendégek számára az eseményt.

4. Rémisztő séta

Rettegsz a templomi padsorok közötti folyosón végigvonulni? Megértjük. Kényelmetlen a ruha, a cipő sarka túl magas, mindenki téged néz és a hetek óta tartó diétád mellékhatásai sem segítenek a dolgon. Hát ne csináld. Van más megoldás is, nem kell ragaszkodni a hagyományokhoz ha azok nem kényelmesek. Kezdődhet a szertartás akár úgy is, hogy már mindketten az oltárnál álltok. A lényeg az, hogy ezen a napon semmi se árnyékolja be a boldogságotokat!

Olvasd el ezt is: Sárkány a fátyol alatt, avagy, hogyan ne válj hisztérikává az esküvőd előtt


Oldalak

Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.