Recept

Csoki szuflé lágy csokoládékrémmel - Vigyázz, függőséget okoz!

A legfinomabb édességek egyike a csoki szuflé, ami már önmagában is tökéletes. Én a múlt héten egy kis ganache-sal, vagyis egy lágy csokoládékrémmel fűszereztem meg, így a végeredmény a csokoládéimádók mennyországa lett. Érdemes egy könnyedebb főétel után felszolgálni, mert igazán karakteres és erőteljes desszert. Vigyázat, függőséget okozhat!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Csoki szuflé csokoládé ganache-sal

Elkészítés: 40 perc
Pihentetés: 1 óra

Hozzávalók:

Ganache:

  • 120 ml tejszín (állati eredetű, 30% zsírtartalommal)
  • 120 g étcsokoládé, apróra törve

Szuflé:

  • 60 ml tej
  • 100 g nádcukor
  • 90 g vaj
  • 35 g liszt
  • 1 db tojás sárgája
  • 3 db tojás fehérje
  • 40 g étcsokoládé, olvasztva

Lépésről-lépésre:

1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

2. Egy kisebb edényben forraljuk fel a tejszínt a ganache-hoz. Amikor felforrt, vegyük le a tűzről és keverjük bele a csokoládét. Amikor egy kicsit lehűlt, öntsük át ezt tároló dobozba és 1 órán keresztül hűtsük a mélyhűtőben.

3. Közben készítsük el a szuflé alapot. Olvasszuk meg a vajat és adjuk hozzá a lisztet. Pár percig pirítsük a lisztet, amíg érezzük az illatát.

4. Öntsük a tejet és a cukrot egy edénybe, amit aztán forraljunk fel. Ezt a keveréket, lassan adagoljuk a rántáshoz. Főzzük addig, amíg besűrűsödik.

5. Hűtsük le annyira (langyos legyen), hogy bele tudjuk tenni a tojássárgáját, anélkül, hogy az összecsomósodna. Ekkor adjuk hozzá a sárgáját, majd az olvadt csokoládét. Szobahőmérsékletűre hűtsük.

6. Verjük fel a tojásfehérjéket, amit forgassunk bele a csokis alapba. Vajazzunk ki minden csoki soufflé formát, majd töltsük fel a szuflé tésztával őket, úgy hogy csak 1 cm-re a teteje alattig töltjük.

7. Fagylatgombóc kimérővel minden egyes masszával feltöltött csokis formába tegyünk 1-1 gombóc ganache-t. Majd 20 percig süssük 190 fokon az édességet.

Megjegyzés: Amíg sütjük a szuflét, ne nyissuk ki a sütő ajtaját.

Tipp: Bármilyen savanykás öntettel, lekvárral nagyon finom.

A következő oldalon mutatok még két szuper desszertet, ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...