Recept

Citromos spagetti pirított csirkével: egyszerű főétel, különleges feltéttel

Ha szeretnétek Valentin-nap alkalmából egy friss, üde ebédet vagy vacsit készíteni a párotoknak, akkor próbáljátok ki ezt a receptet! A citromos spagettinél nemcsak a szószba, de a tészta főzővízébe is csempésztem egy kis citrusos ízvilágot, amit egy kis cukkini spagettivel tettem még izgalmasabbá. A végeredmény egy harmonikus, mégis különleges főétel, amit csirkével vagy akár garnélarákkal is tálalhattok.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Citromos spagetti cukkinivel és pirított csirkével

Hozzávalók

  • 300 gr spagetti
  • 1 nagyobb cukkini
  • 40 dkg csirkecomb filé (apró kockákra vágva), vagy 30 dkg garnéla rák
  • 2 db shalotta hagyma
  • friss kakukkfű
  • koktélparadicsom
  • 20 dkg vaj
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 2-3 szem koktél paradicsom
  • só, bors

Elkészítés

1.A tésztát rendhagyó módon annyi mennyiségű vízben tesszük fel főni, ami éppen ellepi. A vizet sóval és citrom facsart levével és reszelt héjával ízesítjük. Folyamatosan kevergetjük. Al’ dente-re főzzük.

2. A cukkinit gyufaszál vastagságúra vágjuk, vagy julienne-vágóval szeleteljük fel.

3. A vajasmártás a tésztához való szósz. Ezt is elkészítjük. Ehhez az aprított salotta hagymát megfonnyasztjuk vajon, majd hozzátesszük a kakukkfüvet, felöntjük a tészta megmaradt főzővizével és addig forraljuk, míg a felére, sziruposra sűrűsödik. Pár félbe vágott koktélparadicsomot is teszünk bele.

4. Beletesszük a megtisztított garnélát és 2-3 percig főzzük. Kivesszük a kakukkfű szálat. Ekkor már levesszük a tűzről és belekeverjük a hideg vajat. Ha csirkehússal dolgozunk, akkor a csirkét apró kockára vágjuk, majd nagyon kevés zsiradékon, de magas hőfokon, folyamatos keverve, megsütjük, hogy egy vékony barna kérget kapjon mindenhol egy másik serpenyőben. A legvégén mindennel összekeverjük.

5. A legvégén a citromos tésztát beleöntöm a szószba. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a cukkini spagettit és a csirkehúst vagy a rákot.

A tésztával nem lehet melléfogni, tökéletes Valentin-napi csemege, ráadásul a fantáziád szab csak határt, mivel bolondítod meg. Lapozz, ha kipróbálnád a mogyorószószos verziót!

Leadfotó, fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.
Sztárok
A mindennapok során rengetegen igyekeznek elrejteni ősz hajszálaikat, Salma Hayek pedig egy igencsak meglepő ötlettel állt elő a probléma gyors megoldására.