Kézműves sörök meccsnézéshez - interjú Tóth Szabolccsal

Tóth Szabolcs is szívből drukkolt a magyar válogatottért a 2016-os Futball Eb-n, de a többiek meccseit szintén szívesen nézi majd a barátaival. A fociról, sörről és a nyárról beszélgettünk vele!

Eb-lázban ég az ország. Te is követed a mérkőzéseket?

Természetesen követem a mérkőzéseket, nagyon örülök a magyar válogatott sikereinek. Ezen túl Bálint Ferenc kollégámmal van egy fogadásunk, minden nap fogadunk egy meccsre, a tét egy korsó sör, így sokkal izgalmasabbak azok a meccsek is, amikor nem mi játszunk.

Nagyobb baráti körben, vagy szűkebb társasággal, esetleg egyedül szoktál meccset nézni?

Néhány meccset otthon néztem meg, de jellemzőbb, hogy társaságban, valahol, ahol sörözni is lehet. A Magyarország-Izland meccset például vonaton néztük meg, mert előtte Hatvanban léptünk fel, és induláskor sikerült a sofőrnek nekimennie egy betonaknának, így elfolyt a hűtővíz, ezért rohantunk a vasútállomásra, elértünk egy vonatot, azon követtük a meccset, és éppen az egyenlítő gólnál értünk a Szabadság térre. Óriási élmény volt. Egy kicsit még féltem is, annyi petárda robbant, tűz gyúlt.

Nemrég nyitottál egy sörözőt, a Pepint. Ilyenkor az Eb ideje alatt megnő a forgalmatok? Milyen sörökkel ünnepli a törzsközönség a válogatott sikereit?

Igen, lassan másfél éves a Pepin. Ez az a kocsma, ahová van saját kulcsom, eddig ilyen nem volt, úgyhogy ezért is nagyon szeretem. Az Eb ideje alatt megnőtt a forgalmunk úgy, hogy nálunk nincs is tévé, tehát nem közvetítjük a meccseket, én is máshol nézem, viszont szerencsére az izgalmakat sokan nálunk vezetik le a meccsek után. A Hübris sörfőző csapat sörei szinte állandó jelleggel csapon vannak nálunk, az ő söreiket nagyon szeretik, illetve egy Düsseldorf Altbier nevű sör is csapon van egész Eb alatt, ami szintén kedvelt, és az egyik személyes kedvencem is.

Sokféle kézműves sört tartotok. Van olyan, amit kifejezetten meccsnézéshez ajánlanál?

Első félidőre az Ubik Eklektik nevű herbal IPA-t ajánlom, második félidőre a Düsseldorf Altbiert, a meccs utáni ünnepléshez a Jam72 IPA-t. Elsőre lehet, furán hangzanak ezek a nevek, de higgyétek el, ezek rendes sörök.

Lapozz, az interjú még folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Persze az, hogy kinek mi számít jónak az ágyban eltérő lehet, de egy biztos: az alábbi három csillagjegy alapvető tulajdonságai miatt nagyon aktív, ha szeretkezésről van szó. Ha velük összehoz a sors...
Fashion&Beauty
A tavaszi szezon nemcsak a ruhák és kiegészítők terén hoz új trendeket, hanem a smink világában is, most pedig összegyűjtöttük az új szezon legnagyobb trendjeit!
Lifestyle
Köztudott tény, hogy a barátok fontosak a boldogságunkhoz. A közelmúltbeli kutatások azonban azt sugallják, hogy nem kell aggódnunk akkor sem, ha éppenséggel egyetlen ember sincs, akivel...