„Mindig is szerettem pimaszkodni” - interjú Benk Dénessel

Nem ritka, hogy az éjszaka közepén tör rá az ihlet: olyankor felkel, hogy azonnal leírja a késői órán bevillant gondolatokat. Elhivatott nevettetőként munkaköri kötelességének érzi, hogy reagáljon a világ változásaira. Úgy véli, a jó humorista is holtig tanul. Imád ötletelni, ha jó témára lel, az megsokszorozza az energiáit. Kikapcsolódásképpen pedig szenvedélyesen rója a kilométereket. Benk Dénessel beszélgettünk.

Műszaki területről eveztél át a szórakoztatás vizeire, merthogy gépészmérnökből lettél poénművész, hogy a Dumaszínház honlapját idézzem. Az úgy volt, hogy...?

Kisgyerekkoromtól kezdve mindig is a humor bűvöletében éltem, ezzel együtt sokáig nem gondoltam volna, hogy egyszer humoristaként fogom keresni a kenyeremet: A szívem mélyén viszont mindig erre vágytam. Valóban, gépészmérnökként végeztem a gödöllői egyetemen, majd négy évig dolgoztam az eredeti szakmámban, ám több okból sem éreztem jól magam a munkahelyemen. Közben egyre jobban érdekelt a stand-up műfaja, de mivel mindig óvatos játékos voltam, először szerettem volna kipróbálni magam ezen a fronton... Csak miután kezdett beindulni ez a stand-upos vonal, méghozzá egészen jó kilátásokkal, és egyre több fellépésem lett, akkor mertem váltani.

Sokféle produkcióban lépsz fel. Van kedvenced?

Igazából mindegyiket másért szeretem, de a Tabu estünk, például, régóta a szívem csücske. Mindig is szerettem pimaszkodni: már gyerekkoromban sem feltétlenül azzal nevetettem meg a kortársaimat, hogy mindig vicces dolgokat mondtam, hanem sokszor inkább csak pimaszkodtam, és ez persze tetszett a többieknek. A Tabu estünk egy izgalmas kaland, merthogy ott úgymond kényes témákat feszegetünk. Ez egy érdekes játék, mert gyakorlatilag bármi szóba kerülhet, a vallástól kezdve, a melegeken, vagy az etnikai kérdéseken át a szexig, a halálig, vagy éppen a hajléktalanokig. Humoristakánt nem értek egyet azzal, hogy vannak témák, amikkel nem szabad viccelni: szerintem mindennel szabad, csak nem mindegy, hogy hogyan, milyen stílusban tálaljuk a mondanivalónkat. A Tabu esten mi elsősorban a sztereotípiákat szeretnénk lerombolni, anélkül hogy bárkit megbántanánk ezzel. Úgy tűnik, a közönség abszolút nyitott és vevő az efféle „szabadszájúságra”.

Lapozz, az interjú még folytatódik!

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.