„Legszívesebben olyan helyre megyek nyaralni, ahol nincs térerő vagy internet” - Bács Miklóssal beszélgettünk

Interjú Bács Miklóssal, aki ügyvéd és humorista egy személyben. Hát nem hihetetlen?

Önálló estedet tavaly ősszel mutattad be. Hogy alakult az előadás azóta? Milyen a fogadtatása?

Az önálló estem fogadtatása eléggé pozitív, általában lelkes visszajelzéseket kapok olyanoktól, akik már látták. Az est anyaga előadásról előadásra változik, bár van egy szilárd váza, mégis az első előadásom és a legutóbbi között több ponton van eltérés: reagálok napi történésekre, vagy esetleg új inspirációk alapján emelek be az est témájába vágó részeket. Van például nem is egy olyan nézőm, aki már többször – egyikük már háromszor – eljött megnézni és azt mondta, hogy mindig talált benne újat.

Elmondásod szerint Aranyosi Péter hatására indultál el a pályán és neveztél be a Félőrültekre. Mivel volt rád ilyen nagy hatással?

Az igazság az, hogy több inspirációs forrásom is volt, mivel rendszeres nézője voltam a kezdetektől a Dumaszínház előadásainak, de az tény, hogy az utolsó lökést éppen Péter egyik estje adta meg. Hogy konkrétan mivel volt rám ilyen hatással, arra már pontosan nem emlékszem, de nem is ez a lényeg. A műfaj tetszett nagyon, ez a „beszélek és szórakoztatok” dolog, és hát lássuk be, Peti nagyon erős ebben (nevet).

Fő foglalkozásod ügyvéd, ami nem mondható éppen könnyű szakmának. Hogy jut időd a fellépésekre?

Megoldom. Az ügyvédkedéssel együtt jár a rugalmas időbeosztás, ez adott esetben sokat segít.

A jog erősen racionális gondolkodást igényel, humoristaként pedig jó, ha elengeded magad és képtelen irányokba szárnyalhatnak a gondolataid. Mennyire nehéz számodra a váltás a két dolog között?

Néha nehéz, főleg, ha éppen munkából megyek fellépni, de általában pont az kapcsol ki, hogy esténként „elengedhetem” a másik oldalamat. Alapvetően nem válik élesen ketté a dolog, szoktam munka közben is az anyagaimon gondolkodni kikapcsolódásképpen, másfelől meg éppen a napokban kaptam felkérést egy munkajogi konferencián történő fellépésre, munkajoggal kapcsolatos anyaggal. Ebben, gondolom, szerepe van a szakmámnak.

Lapozz, az interjú még folytatódik!

Oldalak

Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.