Aranyosi Péter: Várom, hogy valaki megnevettessen valami új, friss hülyeséggel!

Aranyosi Pétert annak idején úgy kellet rábeszélni, hogy vállaljon be egy önálló estet. Azóta már bejárta vele az ország nagy részét, sőt elkészült második estje, a „Borsodi homályos” is. Többek között erről beszélgettünk vele, de mesélt a Dumafüredről is, és elárulta, milyen tanácsot adna egy kezdő humoristának.

Júliusban ötödször rendezik meg a Dumafüred Fesztivált. Te mivel készülsz az idén?

Elviszem az új, Borsodi homályos című önálló estem. Míg az előző estem, a Négybetűs szavak az én életemről szól, ebben a barátaim sztorijait dolgoztam fel. A címválasztás nem véletlen, egyrészt arra utal, hogy az estben elmondott történeteket mindenhol átlengi az alkohol, másrészt, hogy a benne szereplő embereknek milyen furcsa, savanyú a hozzáállása a világ dolgaihoz.

Mi az, amit a legjobban szeretsz a Dumafüredben?

A hangulatát. Igaz, hogy annak idején egy fullasztó sátorban tartottuk az előadásokat – ehhez képest minőségi változás a Konferenciaközpont –, de ott is óriási volt a hangulat…

Első önálló estedről április 9-én TV-felvétel is készül.

Igen, úgy érzem, a Négybetűs szavak most érett meg arra, hogy a nagy nyilvánosság előtt is vállalható legyen. Rengeteg helyre elvittem már az országban, de még mindig maradt néhány, ahol szeretném előadni. Közben megszerettem, magabiztos lettem benne, és úgy gondolom, ezzel az előadással egészen jól tudom árnyalni a képet magamról, megmutatni, milyen is vagyok.

Vállalható?

Eléggé szókimondó ember vagyok, minden sztorit felvállalok. A színpadon ugyanúgy beszélek a merevedést elősegítő szer hatásairól, mint ahogyan egy részeg este tanulságairól.

Mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy igazán magabiztossá válj egy önálló előadással?

Kell hozzá nagyjából 20-30 fellépés, ami nekem most már megvan. Nehezen szültem meg egyébként annak idején, egyáltalán nem is akartam önálló estet, Litkai Gergely és a felesége, Aranyos Marica beszéltek rá. Most elértem oda, hogy lubickolok benne.

Lapozz, az interjú a második oldalon folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...