Wiener Wiesn, a bécsi Oktoberfest

Ami Münchennek az Oktoberfest, az Bécsnek a Wiener Wiesn-Fest, 400 órányi mulatós-nótázós sörfesztivál a Praterben. Méreteiben messze elmarad ugyan a bajor rokontól, sőt még az augusztus végi Neustifter Kirtagtól, a bécsi szőlőhegyek hordóürítő búcsújától is, de a fesztiválsátrakban remek a hangulat, ropja a dirndlis-bőrgatyás közönség DJ Ötzire és társaira.

Sörfesztivál a Praterben

A szokatlanul forró nyár után az ősz elég szomorkásan indult Bécsben, de egy-egy kellemesebb estén még érdemes kimenni a Praterbe. Lassan jön a szezon vége, és már nem sokáig élvezhetjük teljes esti pompájában a kivilágított óriáskerekeket és a többi látványosságot. Most ráadásul még pár napig kettős mulatság várja az idelátogatókat, hiszen a vidámpark melletti Kaiserwiesén október 11-ig tart a Wiener Wiesen-Fest, a sörfesztivál. Délutánonként a szabadtéri programok, este a fesztiválsátrak nyújtják a szórakozási lehetőségeket az idén ötödik születésnapját ünneplő rendezvényen.

 

Ajánlott viselet az uraknak a Lederhose és a velejáró kockás ing, hosszú zokni, gojzervarrott bakancs, a hölgyeknek pedig a kebleket szépen kiemelő Dirndl. Enélkül is bejuthatunk persze, a dress code nem kötelező, de a sátrakban kilóg a mulató tömegből a másképp öltözött vendég, ha ki nem is nézik azért. Este mindenhol igazi folkpop hangulat van, dáridó a javából. A fesztivál idei díszvendégei a Münchener Freiheit és DJ Ötzi.

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.