Lifestyle

15 nyugtató tipp babáknak – Ezektől biztosan jókedvre derül a pici

Bagoly Berta, pöttyös pohár és lufi - ezektől Lölő mindig jókedvre derül

Tedd fel a kezed, ha néha te sem tudod, hogyan derítsd jobb kedvre apró csemetéd! Nem éhes, nem szomjas, nincs melege, nem fázik, front sincs, mégis sír. Öt hónap alatt megtanultam: nem lehet mindent a fogra és a hasfájásra fogni, lehet, hogy csak egy kis közelségre vágyik. Vagy arra, hogy légy egy kicsit kreatív!

barizsuzsi - blogger

Egy anyuci vagyok. Egy anyuci a sok közül, aki túl ugyan a harmincon, de megtalálta a szerelmet. Feleség lett, férje lett, akivel együtt nevelgetik boldogan tüneményes Lölőkéjüket. Ha szeretnéd megismerni egy kissé buggyant anyuka tűnődéseit, gondolatait, kalandjait, blogomban mindenképpen tarts velem!

Fogadjunk, neked is volt már olyan napod, hogy az apróságodnak semmi sem volt jó. Akárhova fektetted, akárhogy viccelődtél vele, akármennyit énekeltél neki, pár percre tudtad csak kizökkenteni. Oké, nekünk is öt hónapunkba telt, de valahogy csak sikerült „kikísérletezni”, hogy hogyan tudunk még a legnyűgösebb napon is mosolyt varázsolni Lölőkénk arcára (no, meg hadd legyek őszinte: azért nekünk is szükségünk van öt perc csendre!). (Fontos megjegyzés: általában működik, nem mindig!)

Mutatok 15 „trükköt” (vagy mit), amit kipróbálhatsz, hátha nálatok is bejön! :)

1. Bagoly Bertára mindig mosolyogni kell

Nem állítom, hogy minden családnak van otthon egy Bagoly Bertája, azt viszont biztosra veszem, hogy egy kedvenc figura igen. A mindössze körülbelül tíz centis Bertusról érdemes tudni, hogy Lölő legelső játéka, ami minden fotón feltűnik, és aminek volt olyan szerencséje, hogy az első Lölő-mosoly az övé legyen. És ha feltűnik a színen, ott nincs egy szemernyi rosszkedv sem.

2. A mozdulatlan méhecske és pajtásai a legjobb fejek

Nem hiába hajtogatott anya millió színes pillangót a gyerekszobába, igaz? De, egyelőre ugyanis csak anya gyönyörködik benne. Na, de a nagymamától kapott méhecskék, hangyácskák meg a kukac – hát, ők mindig nagyon jó fejek! Amikor már a saját fejemen pörgést is kipróbáltam Lölőke megnyugtatására, de nem jött be, eszembe jut a szorgoskodó csipet-csapat, amelyre a pelenkázóról tökéletes kilátás nyílik. És akkor jön az alibi pelenkacsere…

3. A pelenkázó a legmenőbb hely

No, nem csupán a hangyák és méhecskék miatt, hanem több okból is a lakás egyik legvarázslatosabb helye a pelenkázó. Többek között azért, mert itt lehet csupaszkodni, és persze azért is, mert itt születnek a legviccesebb mondókák, dalocskák, és ez az a hely, ahol a legjobbakat lehet beszélgetni, szemtől szemben. Ráadásul innen pont kilátni az ablakon és tökéletes a hely arra is, hogy Lölőke végigpásztázza a terepet. És még olyan dolgokat is meg lehet kaparintani, mint a nedves törlőkendő meg a popsi krém.

4. „Huhá huoáooo abuubááááá blehehe”

Nincs az az elkeseredés, amire nem lehet gyógyír apa „blablája”. A leghatásosabb akkor, ha a létező összes magánhangzó szerepel benne, mert úgy apa mimikája – maradjunk annyiban – meglehetősen kifejező. És, ha persze mindez még mellkas csiklandozással is társul, sőt, még a pelenkázón is történik, akkor aztán elfelejtve az a fránya nyűglődés, a pici Lölő-lélekbe újra beköltözik a jókedv.

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...